Mes turime 289 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2200
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12387
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88417
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono savivaldybės mero POTVARKIS DĖL LIETUVOS VALSTYBĖS VĖLIAVOS KĖLIMO VALSTYBINIŲ ŠVENČIŲ DIENOMIS

2014 m. vasario 19 d. trečiadienis Nr. 14 (1352)

2014 m. vasario 17 d. Nr. V1-15

Švenčionys

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu bei siekdamas stiprinti valstybinių švenčių dienomis Švenčionių rajono įstaigų, įmonių ir organizacijų vadovų bei gyventojų pilietiškumą,

Pavedu:

1. Švenčionių rajono savivaldybės administracijai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatu numatyti ir vykdyti valstybinių švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo vykdymo priežiūros priemones Švenčionių rajone;

2. Vidai Rastenienei, rajono savivaldybės administracijos direktorei, suteikti įgaliojimus surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolus asmenims už pažeidimus, numatytus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 188-1 straipsnyje, teisės aktų nustatyta tvarka.

Savivaldybės meras Vytautas Vigelis

 

Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas

2 straipsnis. Sąvokos.

13. Valstybės švenčių dienos – su Lietuvos valstybingumu susijusios švenčių dienos, kurios yra įvykių, turėjusių išskirtinę reikšmę Lietuvos valstybės sukūrimui ir nepriklausomybei, datos:

vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena,

kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena,

liepos 6-oji – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

 

5 straipsnis. Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo vietos ir progos

2. Valstybės švenčių dienomis Lietuvos valstybės vėliava keliama prie, virš ar ant šių pastatų: prie kitų valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, taip pat gyvenamųjų namų.

 

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas

188¹ straipsnis. Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas

Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas – užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo dešimties iki trisdešimties litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų.

(Pirmas baudimas)

 

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, – užtraukia baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo trisdešimties iki šešiasdešimties litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo šešiasdešimties iki vieno šimto dvidešimties litų.

(Pakartotinis baudimas)

 

Už LR ATPK 188-1 straipsnyje numatytą pažeidimą protokolus turi teisę surašyti:

1) policijos pareigūnai,

2) taip pat savivaldybės administracijos direktoriaus įgalioti pareigūnai (šiuo metu įgaliojimai niekam nėra suteikti).

Pagal surašytus protokolus bylas nagrinėja rajono apylinkės teismas (LR ATPK 224 straipsnis).

 

 
Reklaminis skydelis