Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4864
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15051
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91081
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sariškiai susitiko su LR Seimo nariu Šarūnu Biručiu ir rajono meru Vytautu Vigeliu

2014 m. vasario 12 d. trečiadienis Nr. 12 (1350)

Penktadienį, vasario 7 dieną, Sarių seniūnijos gyventojai susitiko su LR Seimo nariu, kultūros ministru Šarūnu Biručiu ir Švenčionių r. meru Vytautu Vigeliu. Sarių seniūnė Janina Jankevičiūtė gausiai susirinkusiems seniūnijos gyventojams pristatė ne tik mano jau minėtus politikus, bet ir į susitikimą atvykusį Švenčionių r. garbės pilietį, teisininką Konstantą Ramelį, Žemės ūkio skyriaus vedėją Albertą Marmą ir Socialinės paramos skyriaus vedėją Antaną Lašinską.

LR Seimo narys, kultūros ministras Šarūnas Birutis pirmiausia susirinkusiems padėkojo už išreikštą paramą rinkimuose, o po to trumpai apžvelgė darbo metu tiek LR Seime, tiek ministerijoje. Gerb. Šarūnas Birutis pabrėžė, kad dirbant Vyriausybėje lengviau įtakoti Švenčionių r. naudingus sprendimus. Jis pasidžiaugė, kad nepaisant įvairių nepasitenkinimų pavyko rasti finansavimą Švenčionių kultūros centro ir viešosios bibliotekos sutvarkymui, rasta finansavimo galimybė ir Pabradės kultūros centro rekonstrukcijos projekto parengimui. Tad per metus dirbant Vyriausybėje, vykdant rinkimų metu duotus pažadus, padaryta iš tiesų nemažai.

Į susitikimą atėjusiems žmonėms rūpėjo ne tik su kultūra susiję klausimai. Seniūnijos gyventojas Juozas Juodagalvis kalbėjo apie socialinę nelygybę, atsiradusią atsisakius grąžinti mirusių žmonių sumažintą pensijos dalį paveldėtojams. Taip pat prašė perduoti socialinės apsaugos ir darbo ministrui pasirašytą peticiją. Gerb. Šarūnas Birutis paaiškino, kad ne viena socialinės apsaugos ir darbo ministrė priima sprendimą, kam grąžinti nusavinto pensijos dalį, o kam – ne. Visus šiuos klausimus sprendžia komisija.

Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis trumpai supažindino susirinkusius su situacija rajone. Bene karščiausia diskusija užvirė Žemės ūkio skyriaus vedėjui Albertui Marmai kalbant apie mokesčius už šiukšlių išvežimą. Žmonės nesuprato, kodėl pasirinktas mokestis ne nuo gyvenančių žmonių, o nuo žmogui priklausančio namo, buto. Albertas Marma kantriai aiškino žmonėms, kodėl buvo pasirinktas toks kelias, kodėl iš viso buvo nuspręsta įvesti abonentinį mokestį už šiukšlių išvežimą.

Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas supažindino susirinkusius su pasikeitusia pašalpų mokėjimo tvarka. Dabar ši funkcija deleguota savivaldybėms ir vietoje sprendžiama, ar žmogus turi teisę gauti socialinę paramą ar ne. Žinoma, nėra lengva tą padaryti, bet kito kelio nėra. Iš Socialinės paramos skyriaus vedėjo pateiktos informacijos metyti, kad Sarių seniūnijoje šalpos išmokoms 2013 metais išmokėta 156,9 tūkstančiai litų, o seniūnijoje ją gavo 46 asmenys. Švenčionių rajone 2013 m. šalpos išmokas gavo 2125 asmenys, o išmokėta buvo nei daug, nei mažai – 11 milijonų 123,6 tūkstančiai litų. Išmokas vaikams Sarių seniūnijoje 2013 metais gavo 13 šeimų, o vienkartinė išmoka išmokėta 3 šeimoms. Iš viso vaikams išmokėta 21,8 tūkstančiai litų, rajone išmokas vaikams gavo 1265 šeimos, o išmokėta 1 milijonas 925,2 tūkstančiai litų. Socialinę paramą 2013 m. Sarių seniūnijoje socialinę pašalpą gavo 21 šeima, išmokėta 87,2 tūkstančiai litų, ir 10 šeimų seniūnijoje gavo šildymo išlaidų kompensacijas, išmokėta 8,9 tūkst. litų. Rajone socialinė pašalpa 2013 m. išmokėta 1100 asmenų ir bendra išmokėta suma yra 5 mln. 81,3 tūkst. litų. Šildymo išlaidų kompensacija išmokėta 836 asmenims. Išmokėta suma – 476,8 tūkst. litų. Visose socialinėse išmokose Sarių seniūnija sudaro labai mažą procentą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis