Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3082
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13269
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89299
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Didelė mažos komandos pergalė

2014 m. sausio 29 d. trečiadienis Nr. 8 (1346)

Kiek prisimenu, Pabradėje visada buvo žaidžiamas futbolas. Tolimaisiais 1957-aisias tėvas mane atsivesdavo žiūrėti miestelio komandos rungtynių į stadioną, kuris buvo dabartinėje Pabradės globos namų teritorijoje, šalia miško. Su kuo žaisdavo mūsų komanda, neprisimenu, bet daugybė sirgalių, karštai sergančių už mūsų pergalę, iki šiol mano atmintyje. Tegul tai skamba banaliai, bet nuo tų laikų daug vandens Žeimenoj nutekėjo. Nebėra ir buvusio šalia stadiono kino teatro, o futbolas miestelyje gyvas.

Pasikeitė ne viena futbolininkų, žaidusių įvairiose lygose: ir antroje lygoje, vadovaujant broliams Perveneckams bei Juozui Karaliūnui, jau iškeliavusiems Anapilin, ir gana sėkmingai pirmoje lygoje, vadovaujant Jurijui Žernosekovui, karta. Vien ko vertas pasiektas Lietuvos taurės ketvirtfinalis 1980 metai.

2002 metais įkurtas Pabradės sportinių žaidimų klubas tapo nauju postūmiu populiariausios sporto šakos pasaulyje – futbolo – vystymuisi miestelyje. Per šiuos metus klubo auklėtiniai žaidė ir Vilniaus Žalgirio dublerių komandoje, kurios sudėtyje tapo šalies čempionais, ir Lenkijoje, ir I lygos komandose. Žinoma, per visus klubo gyvavimo metus dažniausiai buvo susiduriama, kaip ir visur, su finansiniais sunkumais. Nuolat iš visų pusių girdime, kad vaikai – mūsų ateitis, bet niekas negali paaiškinti, kodėl darbas su vaikais finansuojamas likutiniu principu.

Viskas pasikeitė, kai 2008 metų vasarą mūsų klubo vadovus į svečius pasikvietė UAB „Intersurgical“ generalinis direktorius Sigitas Žvirblis ir pažadėjo įvairiapusę finansinę bei moralinę paramą. Praeityje pats žaidęs „Žalgiryje“, laimėjęs Lietuvos taurę, Lietuvos futbolo čempionu tapęs žaisdamas kadaise garsioje komandoje Vilniaus SRT. Žmogus, sėkmingai vadovaująs vienai stambiausių šalies įmonių, bet neabejingas miesto, kuriame gyvena šimtai jo gamyklos darbuotojų, likimui, išsikėlė uždavinį, kad kuo daugiau vaikų mieste žaistų futbolą. Juk sistemingai sportuojant ugdomas darbštumas, drausmingumas, atsakingumas – savybės būtinos tolimesniam sėkmingam gyvenimui.

Tuo pat metu, Pabradės sportinių žaidimų klubo vadovybės prašomas, Švenčionių papildomo ugdymo centro direktorius Stanislov Podvoiskij įdarbino jauną perspektyvų trenerį, Vilniaus edukologijos universiteto studentą Grigorijų Kisel. Pats buvęs klubo auklėtinis sugebėjo ne tik išsaugoti kartų tęstinumą, bet ir išugdyti jaunų futbolininkų kartą, kuri 2013 metais dalyvaudama Vilniaus sekmadienio futbolo lygos rungtynėse tarp 26 komandų laimėjo I vietą ir išėjo į kitą divizioną. Reikia paminėti, kad komandos pagrindą sudaro jauni 19 metų sulaukę vaikinai.

Didelę paramą komandai, ypač transportu, suteikė UAB „Monblama“ direktorius Henrik Marcinkevič. Taip išvien stengiantis protingiems, kilniems žmonėms, kurie neabejingi ne tik Pabradės miesto, bet ir viso Švenčionių rajono – juk komandoje žaidžia jaunuoliai ir iš Švenčionių bei Švenčionėlių – vaikų likimui, ir gimė ši mažos komandos pergalė.

Šiuo metu klube futbolą žaidžia 52 įvairaus amžiaus, skirtingų tautybių ir tikėjimų vaikinukai, kuriuos vienija didelė meilė futbolui. Jau auga ir jauna karta futbolininkų, kuri pakeis šią kartą ir tęs veteranų pergalių tradicijas. Vadinasi, tvirtai galima teigti, kad futbolas Pabradėje gyvas ir dar ilgai gyvuos.

Naudojantis proga, norėtųsi paprašyti, kad Pabradės miesto plėtros planuose rajono vadovai numatytų ir miesto stadiono, pastatyto 1969 metais, esančio ant vaizdingo Žeimenos kranto, rekonstrukciją. Savo ištikimybe futbolui mes to nusipelnėme.

Viačeslav MEŠKOV

 
Reklaminis skydelis