Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1313
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11500
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87530
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Telefoninių sukčių naujovė – dangstytis euro įvedimu

2014 m. sausio 29 d. trečiadienis Nr. 8 (1346)

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija perspėja gyventojus dėl naujo telefoninių sukčių sumanyto pinigų išviliojimo būdo. Savaitgalį Kaune užfiksuotas atvejis, kuomet mokesčių inspektoriumi prisistatęs telefoninis sukčius iš kaunietės tikėjosi išsivilioti „baudą“ už laiku nepateiktą deklaraciją, susijusią su būsimu euro įvedimu. Telefonu skambinęs vyras prisistatė esąs iš VMI ir pasipiktino, kad gyventojos ir jos namiškių niekaip neranda kurjeris. Tariamas mokesčių inspektorius „informavo“, jog dėl būsimo euro įvedimo gyventoja esą pavėlavo pateikti deklaraciją, kurioje turėjo nurodyti valiutos nominalą ir kupiūras. Sukčius pataikė paskambinti ne šiaip gyventojai, o mokesčių inspekcijos darbuotojai. Specialistė nepasimetė ir stengėsi sukčių iškamantinėti, kokią konkrečiai deklaraciją ji turėjusi pateikti ir iki kada privalėjo tai padaryti. Nieko konkretaus negalėjęs atsakyti „mokesčių inspektorius“ galiausiai padėjo telefono ragelį. Kauno AVMI specialistė, įvertinusi pokalbio eigą, įtaria, jog atvykus minėtajam kurjeriui, ji būtų turėjusi parodyti pinigų kupiūras bei, tikėtina, susimokėti „baudą“ už vėlavimą pateikti deklaraciją.

Gyventojų žiniai - VMI nereikalauja pateikti jokių deklaracijų, susijusių su būsimu euro įvedimu. Joks VMI specialistas nei mokesčių, nei baudų grynaisiais pinigais nepriima, o taip pat kurjeriai pas mokesčių mokėtojus surinkti baudų ar pildyti deklaracijų nevažiuoja. Mokesčius galima sumokėti bankuose, pašto skyriuose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančios įstaigose. Gyventojai, būti budrūs ir sulaukę panašių skambučių apie juos praneškite VMI pasitikėjimo telefonu 1882 arba kreipkitės į policijos komisariatus.

Iškilus klausimams dėl mokėtinų mokesčių visą informaciją gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

 
Reklaminis skydelis