Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:988
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19532
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66858
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. sausio 29 d. trečiadienis Nr. 8 (1346)

Pinigus pervedė, o prekės negavo

Sausio 20 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo D.J. protokolas - pareiškimas, kad jo nepilnametis sūnus internetu bandė įsigyti motoroleriui detalę, už kurią pervedė pinigus, tačiau prekės iki šiol negavo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 3 d.

 

Apvogtas namas

Sausio 21 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo S.Ž. pareiškimas, kad buvo įsibrauta į jam priklausantį namą, iš kur dingo nešiojimas kompiuteris „Emachines“, „Omni Connect“ modemas, mobilaus ryšio telefonas „Nokia“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Žiaurūs konfliktai šeimose su smurto protrūkiais

Sausio 21 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių sen. namuose A.Š. būdamas neblaivus (nustatytas 4,03 prom.) sukėlė šeiminį konfliktą bei grasino susidoroti su savo motina. A.Š. sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 22 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionyse būdamas girtas A.P. mažamečių vaikų akivaizdoje stumdė sugyventinę, tampė už plaukų, smogė kelis kartus ranka į galvą, sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad namuose sūnus M.A. ranka sudavė jai, dėl to patyrė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 24 d. įregistruotas pranešimas, kad Strūnaičio sen. namuose išgertuvių metu G.P. būdamas neblaivus (2,85 prom.) sukėlė šeiminį konfliktą ir sumušė savo sugyventinę, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 26 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių miesto gyventojas G.R. savo namuose būdamas neblaivus (1,50 prom.) sumušė savo nepilnametį sūnų, tuo sukeldamas jam fizinį skausmą. Nepilnametis paguldytas į VšĮ „Švenčionių rajono ligoninę“. G.R. sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 26 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių miesto gyventojas J.Z. savo namuose būdamas neblaivus (1,74 prom.) sumušė savo žmoną, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. J.Z. sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 26 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose grumtynių metų girtas Č.P. parvertė žmoną ant grindų ir atkėlęs jos galvą trenkė ją į grindis, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Švenčionių rajono policijos pareigūnai sulaikė kontrabandos prikimštą automobilį

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos pareigūnai tęsia kovą dėl akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos.

Pirmadienį, sausio 27 dieną, Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pareigūnai, tęsdami darbą, susijusį su akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymu, apie 5.00 val. kelyje Pabradė – Vilnius, netoli degalinės, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Mercedes Benz Vadeo“. Pareigūnų prašymu 45 metų vairuotojas R.G. patikrinti pateikė asmens ir transporto priemonės dokumentus bei aprodė automobilį. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad pilietis nieko draudžiamo negabena, tačiau policininkai nusprendė transporto priemonę patikrinti detaliai.

Nuodugniam patikrinimui automobilis ir vairuotas buvo pristatyti į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK. Netrukus paaiškėjo, kad automobilio salono durelėse, sėdynių atlošuose, po kilimėliais buvo paslėpta kontrabandinių cigarečių. Iš slėptuvių pareigūnai iš viso ištraukė 2866 pakelius cigarečių „Fest“, „Winston Blue“ ir „NZ Gold Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė byla pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 4 d. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjo laukia administracinė atsakomybė, t.y. bauda nuo 10 iki 20 tūkstančių litų su cigarečių konfiskavimu, taip pat galimu automobilio, kuriuo buvo gabenamos cigaretės, konfiskavimu.

Policija ragina gyventojus apie jiems žinomus neteisėtus akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo ar pardavimo atvejus pranešti: policijos budėtojų telefonu (8 387) 66 402; anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2014-01-20 iki 2014-01-27 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 7 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 9 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 sukčiavimo ir 2 chuliganizmo atvejai, 1 vagystė, 1 eismo įvykis, sulaikyti 2 neblaivūs vairuotojai, rasti 3 lavonai, 22 vairuotojai nubausti už KET pažeidimus, 5 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 35 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

 

Parengta pagal Švenčionių RPK inf.

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411