Mes turime 137 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:133
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14132
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61458
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Kalėdiniai susitikimai“ – graži šventė Pabradėje

2014 m. sausio 18 d. šeštadienis Nr. 5 (1343)

Tai, kad Švenčionių rajone visų tautybių ir religinių konfesijų žmonės turi puikias galimybes puoselėti savo tautinį identitetą, švęsti pasaulietines ir religines šventes, puikiai perteikia Pabradės kultūros centre, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje besimokančių ir dirbančių rusų tautybės asmenų organizuota šventė „Kalėdiniai susitikimai“.

Šventėje, kuri organizuojama jau ne pirmą kartą, dalyvavo ne tik mokiniai, pedagogai, rusų bendruomenės atstovai, bet ir nemažas būrys svečių: Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, LR Seimo nariai Larisa Dmitrijeva ir Petras Čimbaras, Švenčionių rajono tarybos nariai Kazys Vainickas ir Bronislovas Vilimas, Pabradės Šv. Sergijaus Radonežskio cerkvės šventikas tėvas Vladimiras Sobčenko, Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja ir kiti. Po trumpo filmo, skirto Kalėdoms ir Kristaus gimimui, visus su Kalėdų švente pasveikino tėvas Vladimiras Sobčenko, kuris savo trumpoje kalboje palietė kūdikėlio Jėzaus gimimo svarbą, šv. Kalėdų svarbą. Savo kalboje jis pasidžiaugė, kad Pabradėje jau 5 metai „Žeimenos“ gimnazijoje sudarytos sąlygos stačiatikių šventikams bendrauti su mokiniais, kad kartu galima ieškoti atsakymo į klausimus, kur žmogaus gyvenimo prasmė ir vardan ko mes gyvename. Po to tėvas Vladimiras Sobčenko perdavė Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorės pavaduotojai Nataljai Grigorjevienei Rusų stačiatikių cerkvės Vilniaus ir visos Lietuvos arkivyskupo Inokentijaus Padėkos raštą. Tai pirmas toks Padėkos raštas Lietuvoje, skirtas bendrojo lavinimo įstaigai.

Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, sveikindamas Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos bendruomenę su prasminga švente, sakė: „Mes Švenčionių rajone visada sutarėme su visomis tautinėmis bendruomenėmis. Tikiu, kad ir 2014 metai bus pilni tokio bendravimo ir bendrų tikslų bei kelių ieškojimo, nes tai svarbu, kad būtų geriau visiems gyventi Švenčionių rajone.“ Mokiniams meras linkėjo puikių rezultatų moksle.

LR Seimo narė Larisa Dmitrijeva visus pasveikinusi su švente daug nuoširdžių padėkos žodžių skyrė Švenčionių rajono vadovams ir asmeniškai merui Vytautui Vigeliui: „Ačiū už nuolatinį dėmesį Pabradės „Žeimenos“ gimnazijai. Žemai lenkiuosi jums, gerbiamas mere Vytautai Vigeli, už toleranciją, už pagarbą kitų tautų kultūrai rajone. Ačiū už tai, kad šie vaikai čia gali jaustis puikiai“.

Seimo narė dėkojo ir mokytojams, ir tėvams, o kolektyvams paliko dovanų.

Gražia švente žavėjosi ir LR Seimo narys Petras Čimbaras, rajono tarybos narys Bronislovas Vilimas, o koncertinėje programoje dalyvavo ne tik Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos ir vaikų darželio vaikų kolektyvai, bet ir svečiai iš Lentvario ir Vilniaus.

Jau ne kartą rašiau, ir pasikartosiu dar kartą, kad koncertus, ypač tokius nuotaikingus, reikia tiesiog žiūrėti ir ploti. Juk kaip gali aprašyti, kaip gražiai vaikai dainavo, šoko. Galiu apibūdinti vienu žodžiu – „puikiai!“, o ir pati šventė buvo graži ir prasminga.

Algis JAKŠTAS