Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3723
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13910
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89940
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. sausio 15 d. trečiadienis Nr. 4 (1342)

Žudė dėl greitųjų kreditų

2012-ųjų vasarą rajoną sukrėtė kraupi žmogžudystė. Staškinės ežere išplaukė į vandens paviršių prie geležinių grotų pririškas paskandintos merginos kūnas.  Netrukus buvo sulaikyti įtariamieji sutuoktiniai Subočiai. Jie kaltinami nužudę merginą. Siekdami išvengti baudžiamosios atsakomybės už merginos vardu paimtus greituosius kreditus, sutuoktiniai mūsų rajono gyventojai Rasa ir Jevgenijus Subočiai kraupiai nužudė  gerą pažįstamą, su kuria šeima artimai bendravo, Aušrą K. - nusiviliojo prie ežero, pasmaugė ir paskandino.

Bylą nagrinėjančiame Vilniaus apygardos teisme 39 metų Jevgenijus Subočius kaltę vertė žmonai – sakė, kad tai buvo jos sumanymas, ji auką ir pasmaugė, o jis tik padėjo. Pats sakosi atsisakęs Aušrą smaugti, tik uždėję visai girtai merginai grandinę ant kaklo ir pasišalinęs.

Staškinės ežere paskandintos merginos kūnas po kelių mėnesių išplaukė į vandens paviršių. Tuo metu jau buvo žinoma, kad Aušros ieškojo ne tik giminaičiai, bet ir policijos pareigūnai, tyrę sukčiavimus, paimant greituosius kreditus.

Policijos tyrėjų akys pirmiausiai vedė prie sutuoktinių, kurie palaikydavo draugiškus santykius su mergina, o naudojantis jų namuose esančiu kompiuteriu ne kartą buvo prisijungta prie elektroninės bankininkystės ir paimti kreditai Aušros vardu. Netrukus vienas J. Subočiaus draugas policijai prisipažino, kad bičiulis paprašė padėti Aušrą išvilioti iš namų, o po to jos niekur nematė. Liudytojas teisme sakė, kad  J. Subočius jo paklausė, ar padės užmušti Aušrą, bet manė, kad šis juokauja.

Kad savo bičiulio klausė, ar šis negalėtų užmušti Aušros, teisme patvirtino ir J. Subočius. Pasak jo, užmušti merginą nusprendė jo 25 metų žmona. Kai vyras atsisakė tai daryti, ji liepė surasti žmogų, kuris sutiktų užmušti.

J. Subočius daugiau kaip 8 metus išdirbo priešgaisrinėje tarnyboje ugniagesiu.  Nužudytoji  Aušra,  jo pirmosios žmonos pusseserė dažnai lankydavosi Subočių namuose, bendravo su Jevgenijaus antrąja žmona Rasa. Pasak J.Subočiaus, jos sėdėdavo prie kompiuterio, bet ką veikdavo teigė nesidomėjęs.

Kaltinamojo Jevgenijaus teigimu,  nužudyti Aušrą mintis jo žmonai Rasai kilo tuomet, kai ji buvo iškviesta į policijos komisariatą  dėl jos bendradarbės vardu paimto kredito. Svetimais dokumentais prie banko prisijungusi ir paraišką kreditui užpildžiusi bei netrukus pinigus gavusi R. Subočienė nenorėjo prisiimti kaltės dėl sukčiavimo, todėl pareigūnui aiškino, kad pinigus galėjo paimti Aušra.

Bylos duomenimis, kaltinamieji vienos moters vardu paėmė kreditų už beveik 16 tūkst., kitos  – daugiau kaip 21 tūkst. Lt.

Netrukus Rasa Subočoenė, sutuoktinio teigimu, nusprendė,  Aušrą nužudyti, kad neliktų jokių pėdsakų.

Kaltinamasis sako Aušrą iš namų nuvežė į garažą, davė jai išgerti ir užrakino duris. Tą pačią dieną jie apsirūpino žudymo priemonėmis (virvių, valtį, metalines grotas) ir nusivežė auką prie ežero, kur dar davė Aušrai degtinės ir sidro, kol ši visai nusigėrė. Kaltinamasis sakė nuėjęs prie automobilio, nes nenorėjo matyti nužudymo. Kai grįžo,  Aušra dar buvo gyva. Jis sako vėl bandęs atkalbėti žmoną, bet ši nenorėjusi nieko girdėti, tad jis tik  sutiko aukai ant kaklo užmesti grandinę, o pasmaugę ją žmoną Rasa ir po to pakvietė vyrą į pagalbą atsikratyti kūno. Nužudytosios kūną išmetė netoli kranto. Po keleto dienų abu vyko prie ežero patikrinti, ar kūnas neišniro.

Po nužudymo, kaltinamasis sako, žmona jam liepusi, jeigu viskas paaiškėtų, prisiimti kaltę, nes jei nužudo vienas, švelnesnė bausmė. O ji galėsianti auginti vaikus. Tačiau  baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras, pradžioje kategoriškai neigęs kaltę, netrukus palūžo ir viską papasakojo.

Subočiams pateikti kaltinamai dėl organizuotos grupės sukūrimo, neteisėtai įgytų elektroninių mokėjimo priemonių ir jų duomenų disponavimo, svetimo turto įgijimo apgaule ir bejėgiškos būklės asmens nužudymo iš anksto susitarus bei suplanavus. Už tai baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimą iki 20 metų arba įkalinimą iki gyvos galvos.

 

Dingo be žinios

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Molėtų rajono policijos komisariatas ieško dingusio be žinios JAROSLAVO ŠIMĖNO, gim. 1972-03-11, gyv. Molėtų r. sav., Joniškio sen., Arnionių II k., kuris 2013-12-26 išėjo iš savo namų ir dingo be žinios.

POŽYMIAI: apie 190 cm. ūgio, lieso kūno sudėjimo, tamsių, banguotų, žilstelėjusių, trumpai kirptų plaukų, nešiojo 45-46 dydžio avalynę.

APRANGA: tamsiai žalios spalvos darbinis kombinezonas, tamsiai žalios spalvos darbinis švarkas su juodos spalvos įsiuvais, suvarstomi auliniai odiniai batai, tiksli apranga nežinoma.

YPATINGOS ŽYMĖS: ant vienos iš rankų plaštakos yra nedidelis gumbas.

Ką nors žinančius apie ieškomo asmens buvimo vietą ar galinčius suteikti vertingos informacijos, prašome informuoti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Molėtų rajono policijos komisariatą, pranešti telefonais 112, (8 698) 47 362, (8 686) 45 075 arba elektroniniu paštu renatas.brazenas@policija.lt.

 

Vagys neišrankūs

Sausio 6 d. įregistruotas Anykščių r. gyv. V.Ž. protokolas-pareiškimas, kad iš jam priklausančio miško, esančio Sarių seniūnijoje, neteisėtai iškirsta apie 70 vienetų medžių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Sausio 7 d. įregistruotas Pabradės sen. gyv. N.F. protokolas-pareiškimas, kad iš namų dingo nedidelis metalinis seifas, kuriame buvo dokumentai bei 1100 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 8 d. įregistruotas akcinės bendrovės pareiškimas, kad Pabradėje iš transformatorinės pavogta aušinimo alyva. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 10 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojo L.P. pareiškimas, kad iš jai priklausančio kiemo buvo pavogta metalinė sija. Įvykis tiriamas.

Sausio 11 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojo J.B. protokolas-pareiškimas, kad buvo įsibrauta į jam priklausančią sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje. Iš namų kambario dingo elektrinis trimeris „Viking“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 12 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos A.M. pareiškimas, kad buvo įsibrauta į sandėliuką ir pavogti penki bulvių maišai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Galimai pašautas

Sausio 9 d. įregistruotas tarnybinis pranešimas, kad į Švenčionių ligoninės priimamąjį skyrių atvežtas D.M. su galimai šautine žaizda. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 135 str. 1 d.

 

Apniokojo automobilį

Sausio 10 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos L.Č. pareiškimas, kad išmušti „VW Passat“ trys stiklai, automobilis stovėjo prie namų. Įvykis tiriamas.

 

Smurtas nesiliauja

Sausio 8 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradės sen. girtas V.S (3,52 prom.) pagalve sudavė dukterėčiai bei ta pačia pagalve ją smaugė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 8 d. įregistruotas pranešimas, kad Cirkliškio sen., namuose, girtas E.K. sudavė du smūgius ranka broliui į galvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Sausio 8 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo V.K. pareiškimas, kad jį sumušė pažįstamas D.K. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 1 d.

Sausio 10 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojos J.S. pareiškimas, kad prie Švenčionių miesto kultūros centro konflikto metu nepažįstama mergina sudavė vieną kartą į veidą ir sudaužė akinius. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Sausio 10 d. įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos protokolas-pareiškimas, kad neblaivus jos vyras Z.V. (1,02 prom.) sudavė jai kumščiu bei su kirviu rankoje grasino užmušiąs namuose buvusį sūnėną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d., 145 str. 1 d.

Sausio 12 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, savo namuose girtas V.V. spardė kojomis motiną, laužė namų apyvokos daiktus, sudaužė televizorių, sulaužė virtuvinį stalą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2014-01-06 iki 2014-01-13 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 6 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 12 viešosios tvarkos pažeidimų ir 1 chuliganizmo atvejai, 6 vagystės, 2 eismo įvykiai, sulaikytas 1 neblaivus vairuotojas, rasti 2 lavonai, 27 vairuotojai nubausti už KET pažeidimus, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 53 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

 

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis