Mes turime 533 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10552
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19590
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:98711
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vienas iš trijų buvo sulaikytas

2014 m. sausio 11 d.šeštadienis Nr. 3 (1341)

Ignalinos rinktinės Sargybų skyriaus pasieniečiai Švenčionių rajono Piorkų kaimo prieigose, apie 100 metrų nuo kelio Piorkos-Akolionija, pastebėjo įtartinus asmenis ir apie tai pranešė kolegoms Baltarusijoje.

Trys vyrai žingsniavo mišku į šalies gilumą ir nešėsi nemažus ryšulius, įvyniotus į juodos spalvos polietileninę plėvelę. Pamatę, kad yra stebimi pareigūnų, įtariamieji metė ryšulius ir pradėjo bėgti link Lietuvos-Baltarusijos valstybinės sienos. Vieną iš jų, 31 metų Baltarusijoje Astravo rajone gyvenantį pilietį, Ignalinos rinktinės pareigūnai sulaikė. Sulaikyme dalyvavo ir Pavoverės užkardoje praktiką atliekantis Pasieniečių mokyklos kursantas.

Pasieniečiams talkinęs vos pusantrų metų belgų aviganis ETA, sprunkančių pažeidėjų paliktais pėdsakais sekė dar apie 1 km, iki pat Baltasamanės pelkės, kurioje tolimesnė pėdsakų paieška tapo ypač problematiška. Užmirkusiame žemės paviršiaus plote buvo aptikta išminta brydė, besidriekianti per valstybės sieną, bet nustatyti bėglių judėjimo krypties nepavyko.

Įtariamųjų paliktuose ryšuliuose pasieniečiai rado 4 dėžes cigarečių „Winston Blue“, 5 dėžes „Fest“ ir 2 dėžes „Minsk 5 Superslim“. Iš viso 5500 pakelių cigarečių pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikytasis patalpintas į Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK areštinę. Rūkalai saugomi Ignalinos rinktinėje.

Irena POŠIŪNAITĖ