Mes turime 144 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1031
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11218
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87248
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Bravo mokiniai 2013“

2014 m. sausio 8 d. trečiadienis Nr. 2 (1340)

Nors jau užvertėme 2013 m. kalendorių, bet dar negalime pamiršti 2013 metų įdomesnių įvykių ir renginių. Ypač tų renginių gausu buvo metams baigiantis. Vieną tokį smagų renginį – „Bravo mokiniai 2013“ – organizavo jaunimo organizacijos „Darbas“ Švenčionių skyrius su skyriaus pirmininku Gintaru Steponėnu priešakyje.

Pats konkursas vyko net trim etapais. Pirmiausia buvo balsuojama mokyklose, o po to konkurso organizacinės komandos nariai susitiko mokyklose su nominantais, kurie buvo kalbinami ir filmuojami. Taip buvo aplankytos 6 mokyklos: Švenčionių Zigmo Žemaičio, Švenčionėlių Mindaugo, Pabradės „Ryto“ ir Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos ir Švenčionių bei Adutiškio vidurinės mokyklos. Konkurse galėjo dalyvauti tik 9-12 klasių mokiniai, o nominacijų buvo net 7. Tiesa, moksleiviai varžėsi 6 nominacijose: Bravo šmaikščiausi, Bravo moksliukai, Bravo sportiškiausi, Bravo žaviausi, Bravo velniškiausi ir Bravo balsingiausi, o septintoji nominacija buvo skirta Bravo mokytojams.

Nominacijų nugalėtojus išrinko rimta komisija, o paskelbti ir apdovanoti jie buvo gruodžio 20 dieną Švenčionėlių kultūros centre vykusios smagios šventės metu. Šventė buvo smagi ne vien tuo, kad sulaukta nemažai svečių, atvykusių pasveikinti nugalėtojų: LR Seimo narys Viktoras Fiodorovas, Švenčionių r. vicemerė Raja Krupenina, LR Seimo nario, kultūros ministro Šarūno Biručio padėjėja Simona Vigelytė, LR Seimo nario Petro Čimbaro padėjėja Ona Raguckienė, Darbo partijos centrinės būstinės vadovė Laura Čižiūtė, jaunimo organizacijos „Darbas“ pirmininkas Benas Cechanavičius ir valdybos nariai, šokių studijos „Domino“ vadovė Daiva Gerojimaitė. Svečiai ne tik pasveikino renginio organizatorius ir nominantus, bet ir įteikė nominacijas. Buvo ir graži koncertinė programa. Renginio metu šoko „Domino“, „Erdvė“, „Klyksmas“ ir „Šuolis“ grupių šokėjai, dainavo Monika Garškaitė ir Petras Daunys.

O dabar grįžkime prie svarbiausio – „Bravo mokiniai 2013“ nominacijų laimėtojų. Paskelbus nominaciją buvo rodoma filmuota medžiaga, kurioje nominantai išsakydavo savo mintis, o po to vienas iš šventėje dalyvavusių mano jau minėtų svečių paskelbdavo nominacijos nugalėtojus. Tas kas gi tapo konkurso „Bravo mokiniai 2013“ nugalėtojais?

Nominacijoje „Bravo šmaikščiausi“ nugalėtojų laurai atiteko Dovilei Kalvelytei (Adutiškio vid. mokykla) ir Pauliui Gerojimui (Švenčionėlių Mindaugo gimnazija). Nominacijoje „Bravo moksliukai“ nugalėjo Diana Valiukaitė (Pabradės „Ryto“ gimnazija) ir Arnas Ambrasas (Švenčionių Z.Žemaičio gimnazija). Nominacijoje „Bravo sportiškiausi“ tapo sesutės Živilė ir Monika Vaiciukevičiūtės (Pabradės „Ryto“ gimnazija) ir Igoris Karklelis (Švenčionių vid. mokykla). Nominacijoje „Bravo žaviausi“ nugalėjo Aurelija Jasudaitė (Pabradės „Ryto“ gimnazija) ir Jokūbas Pauliukėnas (Švenčionių Z.Žemaičio gimnazija). Nominacijoje „Bravo velniškiausi“ nugalėjo Veronika Silkina (Pabradės „Žeimenos“ gimnazija) ir Andrius Vaiškūnas (Švenčionių Z.Žemaičio gimnazija). Nominacijoje „Bravo balsingiausi“ nugalėjo Justina Šapokaitė (Švenčionėlių Mindaugo gimnazija) ir Tomas Šukelovič (Pabradės „Žeimenos“ gimnazija), o nominacijoje „Bravo mokytojai“ nugalėjo Edita Meškovienė (Pabradės „Ryto“ gimnazija) ir Eugenijus Karneckas (Švenčionėlių Mindaugo gimnazija).

Šventei baigiantis jaunimo organizacijos „Darbas“ Švenčionių skyriaus pirmininkas Gintaras Steponėnas padėkojo visiems susirinkusiems, pasidžiaugė, kad antrus metus vykstantis konkursas sulaukia vis didesnio populiarumo ir palinkėjo sėkmės kitais metais vyksiančiame konkurse „Bravo mokiniai 2014“, kuris žada būti dar įdomesnis.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis