Mes turime 163 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1461
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4854
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52180
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kalėdų Senelis džiugino Pašaminės ir Trūdų vaikučius

2014 m. sausio 8 d. trečiadienis Nr. 2 (1340)

Palengva sklaidosi metų sandūros švenčių šurmulys, tačiau geri įspūdžiai dar neblėsta, dar džiugina Kalėdų Senelio po papuošta eglute paliktos dovanos ir ne vieną gaubia kalėdinių sveikinimų bei naujametinių palinkėjimų šiluma. Šventiniai renginiai vyko ir miestų bei kaimų kultūros įstaigose.

Pavyzdžiui, Pašaminėje jau tapo gražia tradicija rengti žiemos puokščių ir kalėdinių kompozicijų parodas. Kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė su vaikais kūrė kalėdinius atvirukus, o aktyviausiai visuose renginiuose dalyvaujančios kaimo moterys komponavo puokštes, dėliojo prakartėles. Visa tai sulaukė didelio dėmesio iš apsilankančiųjų kaimo klube. O tarpušvenčiu pas daugelį pašaminiškių į namus buvo užsukęs ir Kalėdų Senelis su svita, kurioje buvo ir nykštukų, ir Batuotas Katinas, ir kitokių pasakų personažų. Šiemet jo maišas buvo pilnas dovanų dėka rėmėjų – verslininkų Vladislovo Aborovičiaus, Liudmilos ir Arvydo Zitikių bei ūkininko Izidoriaus Balčiūno. Tad dovanėlėmis nudžiuginti buvo visi kaimo vaikučiai, aplankyta netrukus 100 metų švęsianti p. Žeimienė, atminimo dovanėlės įteiktos aktyviausiems klubo renginių dalyviams, puokščių ir kompozicijų kūrėjams, o rėmėjams – atvirutės ir kalėdinės kompozicijos.

Smagiai – su žaidimais ir fejerverkais kalėdinės eglutės šventė vyko Trūdų kaime. Bibliotekos vedėja Marytė Dešukienė prie šventiškai papuoštos eglutės gausiai susirinkusius vaikučius pakvietė pirmiausia pažaisti įvairių žaidimų, minti mįslių, pasivaržyti linksmose estafetėse ir atrakcionuose, o paskui ir Kalėdų Senelį pasikviesti. Su didžiuliu maišu dovanų, kurias nešti net padėjėjus teko kviesti, įžygiavęs Kalėdų Senelis su vaikais dainavo daineles, šoko ir žaidė, o gerai visiems išsidūkus sėdo klausyti eilėraščių ir traukė iš maišo dovanėles. Dovanų visiems vaikams užteko, nes šio Kalėdų Senelio maišą jomis pripildė rėmėjai – ūkininkai Jolanta ir Arūnas Petkevičiai.

Išsidalinę dovanas visi išskubėjo į lauką pasigėrėti Švenčionėlių seniūnijos padovanotu fejerverku ir atsisveikino su Seneliu, kuriam juk reikia ir kitus vaikus aplankyti bei dovanomis pradžiuginti.

Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis džiaugėsi gražiai surengtomis šventėmis bei dėkojo rėmėjams, be kurių jos būtų buvusios daug kuklesnės.

Irena POŽĖLIENĖ