Mes turime 395 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3355
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19556
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95586
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Informacija ne tik miško savininkams

2013 m. gruodžio 21 d. šeštadienis Nr. 94 (1337)

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus pareigūnai nuo šių metų lapkričio 30 d. organizuoja reidus, vykdydami miško priežiūros, naudojimo, apsaugos pažeidimų prevenciją. Reidai kiekvieną savaitgalį yra vykdomi vis kituose rajonuose.

Praėjusiais savaitgaliais reidai vyko jau aštuoniuose šalies rajonuose, tarp jų ir Vilniaus apskrities Švenčionių ir Trakų rajonuose. Jau nustatyta daugiau kaip dvidešimt miško ruošos, medienos gabenimo, sanitarinės apsaugos ir miško naudojimo tvarkos pažeidimų. Reidų metu pareigūnai didžiausią dėmesį skiria medienos gabenimo tvarkos laikymuisi, vykdomų kirtimų kokybės ir teisėtumo kontrolei, miško savininkų konsultavimui, akcentuojant pasikeitusį Apvalios medienos, pagamintos privačiuose miškuose, gabenimo tvarkos aprašą, kuris numato, kad medienos gabenimo lapas bus pildomas gabenant daugiau kaip vieną kubinį metrą apvalios medienos (buvo daugiau kaip trys kubiniai metrai), ir kuris įsigalios nuo 2014m. gegužės 1 d. Taip pat nuo 2013m. lapkričio 15d. Lietuvos Respublikos Aplinkos ministro įsakymu buvo patvirtintos naujos „Lankymosi miške taisyklės“, kurios nustato fizinių asmenų lankymosi Lietuvos Respublikos miškuose, nesusijusio su kompleksine miškų ūkio veikla, medžiokle reikalavimus. Taisyklių reikalavimų laikymąsi kontroliuoja įgalioti pareigūnai. Asmenys, pažeidę Taisyklių reikalavimus, atsako Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų numatyta tvarka. Be to, reidų metu buvo stebima, ar miško savininkai vykdomų kirtimų metu negadina miško kelių, ar nėra užšiukšlintų teritorijų.

Artėjančių Kalėdų proga primename, kad miško savininkai turi teisę savo nuosavame miške pasikirsti eglučių be jokio leidimo. Tam reikia su savimi turėti tik miško žemės nuosavybės dokumentus ar jų kopijas. Tiems piliečiams, kurie neturi nuosavo miško, savavališkai neleistina kirsti kalėdinių eglučių nei iš valstybinio miško, nei iš privataus miško. Už tuos veiksmus yra numatyta administracinė atsakomybė, be to dar už kiekvieną neteisėtai nukirstą medelį yra skaičiuojama žala aplinkai. Manome, kad nusipirkti eglutę būtų daug paprasčiau ir pigiau.

Gražių artėjančių švenčių ir gerų Naujųjų metų.

Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus Vilniaus teritorinis poskyris

 
Reklaminis skydelis