Mes turime 171 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3606
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10342
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54325
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Gelmė“ kelia audrą šokių projekte. Palaikykime juos!

2013 m. gruodžio 21 d. šeštadienis Nr. 94 (1337)

Šiais metais LRT televizija vėl atvėrė duris talentingiausiems Lietuvos šokėjams. „Šok!“ – tai energingas, jausmingas ir estetiškas projektas. Iš kelių šimtų anketų į šokių konkurso atrankas pateko šimtas dalyvių, tiksliau – 100 vardų, mat kai kurie dalyviai tai šokėjų grupės, kurias sudaro nuo dviejų iki dešimt ir daugiau šokėjų, tarp atrinktų buvo ir Pabradės meno mokyklos kolektyvas „Gelmė“.

Jau po pirmojo šio kolektyvo pasirodymo atrankos etape laidos vedėjas tarė teisėjams: „Panašu, kad turime apie ką pasikalbėti…“. Vaikai gavo pritarimą tęsti kovą pusfinalyje. Kuriame, pasak teisėjų, neliko atsitiktinių praeivių.

Iš 45 pusfinalininkų į finalą buvo atrenkami tik 10 jau pripažintų talentų bei naujai atrastų šokio grynuolių. Atranką į finalą stebėjo ne tik teisėjų ketvertas – Gytis Ivanauskas, Jūratė Sodytė, Birutė Letukaitė ir Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas. Šalia griežtųjų „Šok!“ vertintųjų įsitaisė visų įmanomų šokių stilių profesionalūs choreografai.

„Gelmės“ pasirodymas sukėlė tikrą audrą. „Monstrai! Net negaliu normaliai kvėpuoti. Aš esu be žodžių“, – neatgaudamas kvapo šaukė D.Žebrauskas-Skruzdėliukas.

„Jūs galite kovoti su profesionalais. Jūs esate tikti kariai“, – antrino J.Sodytė.

Taip modernaus šokių kolektyve šokantys paaugliai pateko į nacionalinio šokių projekto finalą, kurio šūkis: „Čia neieškoma talentų – čia renkami geriausi iš talentingųjų“.

Agnės Rickevičienės vadovaujamam kolektyvui garsūs lozungai ir iššūkiai nėra kliūtys, „Gelmes“ vaikai yra iškovoję pasaulio čempiono titulą modernaus šokio kategorijoje. Bet projekto keturiuose finaluose jiems teko šokti ne savo įvaldytą stilių, o skirtingus. Finale „Gelmė“ liko vienintelis vaikiškas kolektyvas, kuriam teisėjai neteikdavo jokių nuolaidų dėl amžiaus. O žiūrovai palaikydavo trumpųjų žinučių balsavimu.

Ateinantį sekmadienį 18.30 per LRT tiesioginėje transliacijoje Pabradės kolektyvas „Gelmė“ rungsis paskutiniame penktame „Šok“ finale, po kurio iš likusiųjų 7 dalyvių bus atrinkti 4 finalininkai. Šį kartą jiems teks sukurti „pasaką“ šokant klasikinius šokius. Tai labai sudėtinga, nes per savaitę vaikai turi išmokti visiškai naują, nei karto nebandytą šokių stilių. Todėl būtų labai puiku, jei visi Švenčionių rajono gyventojai palaikytų savo kraštiečius balsuodami trumposiomis žinutėmis, ir padėtų vaikams patekti į superfinalą, kuriame gruodžio 29 d. žiūrovai išrinks geriausią.