Mes turime 250 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:640
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19184
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66510
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių kultūros centre pakvipo Kalėdomis

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

Švenčionėlių miesto kultūros centras ir Švenčionėlių miesto bendruomenės praeitą šeštadienį surengė turiningą ir įspūdingą kalėdinę mugę.

Buvo pakviesti prekiauti rankdarbių meistrai, mokiniai.Vyko ir gerumo akcijos: „Ir tu gali būti Kalėdų angelu“, kur kiekvienas galėjo aukoti tvarkingus drabužius, avalynę, daiktus ar pinigus Švenčionėlių Caritas organizacijai, bei „Algojimo“ - „Ištiesk gerumui ranką“, kur į aukų dėžutę galima buvo įmesti pinigų, įsigyti mamų, auginančių negalią turinčius vaikus, rankų darbo gaminių. Magiškos arbatos kampelyje žolelių arbatomis vaišino Rasa Breidokienė, pasakojo apie žolynų gydomąsias savybes ir poveikį organizmui.

Didžiulius būrius vaikų ir suaugusiųjų sutraukė Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenės inicijuota kalėdinių atvirukų gamyba, praktikumą vedė Švenčionėlių meno mokyklos dailės mokytojas A.Vilutis, dekupažo pamokėlė, kurią vedė Rima Aidietė, knygų apie dekupažą ir sutažą autorė. O jau kalėdinių sausainių dekoravimas ir ragavimas pradžiugino net pačius mažiausius mugės dalyvius. Skanių ir kvapnių imbierinių sausainių mugei prikepė abi Švenčionėlių bendruomenės. Ir čia jau tikrai pakvipo Kalėdomis – juk ar begali būti geresnė Kalėdų dovana už tą, kuri paties padaryta su meile ir širdies šiluma.

Veikė ir Kalėdų Senelio paštas, kur galima buvo išsiųsti savo sveikinimą, skirtą švenčionėliškiui. O ir pats Kalėdų Senelis buvo į šventę užsukęs. Pasak jo – į žvalgytuves, nes dar ne Kalėdos. Tačiau net ir besižvalgydamas jis turėjo pilną maišą saldainių, kuriais ir nudžiugino mugės dalyvius.

Labai šiltai nuteikė ir vikaro Dovydo pasakojimas apie Kalėdų prasmę, mugės dalyvių palaiminimas ir pašventinimas bei bendra malda susikibus už rankų. Po to –Linos Rodevičienės ir jos mokinės dainos, vaikų folkloro kolektyvo „Erškėtėlis“ advento programa (mokytoja Loreta Šidlauskienė), smagūs šokių studijos „Bingo“ choreografinių duetų ir ansamblio pasirodymai (vadovė Renata Grigianecienė). Šiuolaikinis šokis, kupinas sudėtingų choreografinių ir net akrobatinių elementų ne kartą kėlė plojimų bangą.

Svečiai, mugės rengėjai, bendruomenių atstovai, aktyviausi dalyviai buvo apdovanoti įvairiomis dovanomis, suvenyrais, o R.Aidietė, pamačiusi nuostabius Giedros Kaminskienės sutažo technika sukurtus papuošalus, jai įteikė savo knygą. Prizai buvo įteikti ir fotografijų konkurso „Švenčionėlių vasara 2013“ dalyviams. Padėkota rėmėjams: UAB „Empowers Fidelitas“, bitininkams Marytei ir Aleksandrui Pupkevičiams, Rudėnienės įmonei ir UAB „Maltosa“. Šventėje dalyvavo ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazija, Švenčionėlių progimnazija, Švenčionėlių vaikų globos namai, kurie turėjo prisigaminę puikių rankdarbių, atvirukų, žaisliukų, mezginių, papuošalų, medžio dirbinių ir kita.

Renginį vainikavo vilties žibintų skrydis, kuriuo dėl ramaus ir saulėto popietės oro galima buvo gėrėtis labai ilgai.

„Tik nuo mūsų širdies atvirumo priklauso, ar leisime vykti Kalėdų stebuklams“, - toks leitmotyvas buvo pasirinktas šiai gražiai šventei, kuris visiškai atspindėjo jos esmę.

Irena POŽĖLIENĖ