Mes turime 171 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2074
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5467
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52793
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prasmingai praleistas laisvalaikis

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

Nepaprastai greitai bėga laikas. Ką tik buvom vaikai, ėjom į pirmą klasę, o šiandien jau esam dideli. Svarbu, kad tas laikas nepraeitų veltui, kad kiekviena diena būtų prasmingai praleista, suteiktų naujų žinių, gyvenimo patirties. Tai ypač svarbu ir vaikams, augantiems vaikų globos namuose.

Švenčionių rajono Narkotikų kontrolės komisijos sprendimu 2013 metais buvo skirtos lėšos Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro vaikų globos namų vaikų narkomanijos prevencijos vykdymui, pažintinei veiklai, užimtumo ir laisvalaikio praleidimo gerinimui. Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centras organizavo veiklas, kurios buvo skirtos vaikų pažintinei veiklai, prevencijai, turiningo laisvalaikio praleidimui. Organizuota veikla sudarė galimybę vaikams įgyti naujų žinių, gyvenimo įgūdžių, teigiamų įspūdžių.

Įgyvendinant šią programą vyko įvairiausios veiklos. Organizuota ekskursija į Valdovų rūmus, kur vaikai susipažino su Lietuvos istorija. Laisvalaikį praleido „Vichy“ vandens parke, apsilankė kino centre „Forum Cinemas“, kur žiūrėjo filmą „Turbo“, pramogavo „Apollo“ boulinge. Organizuota išvyka ir į Anykščius: aplankytas Puntukas, Laimės žiburys, pramogauta vasaros rogučių trasoje, važinėta kartingais Anykščių kartodrome.

Net tris kartus buvo organizuotos savaitgalinės stovyklos Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre. Vyko ne tik žygiai su dviračiais, pažintinės išvykos į Zarasus, Šlyninkos vandens malūną, Utenos tradicinių amatų centrą „Svirnas“, bet buvo lankytasi ir parodoje „Triušiai ir triušiukai“ bei organizuotos įdomios pažintinės, edukacinės programos: „Senųjų Aukštaitijos amatų paslaptys. Auskit, vykit mano rankos...“, duonos, meduolių kepimas, žvakių liejimas, kalėdinių žaisliukų iš druskos, šiaudų kūrimas, lesyklėlių gaminimas. Vyko orientaciniai žaidimai, naktiniai žygiai. Vaikai sportavo, žaidė biliardą. Už šių veiklų organizavimą esame dėkingi Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro direktoriui K.Lisauskui ir darbuotojams, kurie mokė vaikus, kaip galima turiningai ir prasmingai praleisti laisvalaikį.

Įgyvendinant šį projektą prasiplėtė vaikų akiratis, pagerėjo socialiniai įgūdžiai. Vaikai turėjo daug galimybių išmokti naujų dalykų, išbandyti įvairius prasmingus laisvalaikio praleidimo būdus ir galbūt atrado jiems labiausiai patinkantį.

Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro vaikų globos namai dėkoja Švenčionių rajono narkotikų kontrolės komisijai už suteiktas lėšas ir galimybę praturtinti vaikų laisvalaikio praleidimą.

Rita JAKUBĖNIENĖ