Mes turime 134 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:956
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11143
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87173
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kitoks šalia mūsų...

2013 m. gruodžio 11 d. trečiadienis Nr.91 (1334)

Žmogui, kaip ir medžiui, reikia saulės.

Žmogui, kaip ir medžiui, reikia šilumos.

Daug pasauly medžių, daug žmonių pasauly,

Žmogui, kaip ir medžiui, reikia atramos.

Reikia atsiremti į kažką tvirtesnį.

Reikia taip, kaip saulėn tiest rankas.

Žmogui reikia meilės ir kažko stipresnio,

Reikia, kad pamiltų lūžtančias šakas...

 

Gruodžio 3 dieną Švenčionių pradinėje mokykloje lavinamojoje klasėje buvo minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Tai viena iš veiklos priemonių mokykloje vykdomo sveikatos projekto „Aš irgi galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus“, kurį finansuoja Švenčionių rajono savivaldybė.

Mes visi skirtingi, bet gyvename kartu, todėl turime priimti vieni kitus tokius, kokie esame, turime padėti vieni kitiems kuo galime. Juk svarbu, kad mus suptų mylintys, suprantantys žmonės, tada ir patys didžiausi sunkumai bus įveikti.

Džiugu, kad su lavinamosios klasės mokiniais tą dieną pabūti, pabendrauti susirinko daug svečių. Džiaugiamės, kad atvyko mokinių tėvai, Švenčionių pradinės mokyklos direktorė Laima Veličkienė ir pavaduotoja Rima Misiūnienė, specialioji pedagogė-logopedė Virginija Duksienė, Švenčionių pradinės mokyklos mokiniai su savo šokių būrelio vadove Vida Uzieliene, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytojos Renata Grigianecienė ir Irena Kerulienė, Švenčionėlių progimnazijos mokinys, buvęs lavinamosios klasės mokinys ir mūsų artimiausi kaimynai – l/d „Gandriukas“ „Volungiukų“ grupė su auklėtoja Jūrate Voiškūniene. Kai susirinko visi svečiai, prasidėjo šventė: šokiai, eilėraščiai, dainos ir geros nuotaikos pliūpsniai. Skambias dainas ir gražius šokius dovanojo Švenčionių pradinės mokyklos mokiniai ir l/d „Gandriukas“ „Volungiukų“ grupės vaikai. Šeimininkai, kaip ir dera, pasirodė koncerto pabaigoje su smagiais žaidimais ir šokiais. Linksmai ir nuotaikingai visus nuteikė žaidimai, į kuriuos buvo įtraukti visi šventės dalyviai.

Šventėje skambėjo daug gražių žodžių ir palinkėjimų. Kad pasaulis būtų dar linksmesnis, gražesnis, saldesnis, vaikai buvo apdovanoti saldžiomis ir atminimo dovanomis. O visi kiti šventės dalyviai džiaugėsi dovanotais atvirukais, pagamintais lavinamosios klasės mokinių.

Po nuotaikingos šventės svečiai skirstėsi namo su šypsenomis veiduose, visi dalinosi patirtais įspūdžiais.

Ina PETROVSKIENĖ

Audronė ČAIKINIENĖ

 
Reklaminis skydelis