Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2399
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18600
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94630
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Oficialiai atidaryta Pabradės nuotekų valykla

2013 m. gruodžio 7 d. šeštadienis Nr.90 (1333)

Gruodžio 5 dieną oficialiai atidaryta rekonstruota Pabradės miesto nuotekų valykla, kainavusi 5 mln. 600 tūkst. litų. Užsakovai buvo Švenčionių rajono savivaldybė, o darbus atliko konkursą laimėjusi firma „Meyer & John“. Ir nors pradinė Pabradės nuotekų valyklos rekonstrukcijos kaina buvo apie 8 milijonus litų, bet, kaip jau minėjau, rekonstrukcija kainavo 5 mln. 600 tūkst.

Oficialaus valyklos atidarymo metu kalbėdamas Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis pasidžiaugė, kad pagaliau po įvairių peripetijų nuotekų valykla baigta ir galės veikti, o „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Valentinas Miltienis sakė, kad šiandien reikėtų pamiršti visus nesklandumus ir pasidžiaugti, kad veikia rekonstruota nuotekų valykla, kurioje sumontuoti modernūs įrengimai dirbs ilgai. Rangovo „Meyer & John“ generalinis direktorius Ulf Lechtenbrink juokaudamas sakė, kad nors gimdymas šiek tiek užtruko, bet dabar, prieš artėjančias didžiąsias metų šventes, galime pasidžiaugti tuo, kad Pabradės nuotekų valykla sėkmingai veikia.

Simbolinę juostelę perkirpo rangovo „Meyer & John“ generalinis direktorius Ulf Lechtenbrink ir Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis. Pastarasis kartu su „Vilniaus vandenys“ generaliniu direktoriumi Valentinu Miltieniu atidarė valyklos sklendes, ir po akimirkos rezervuaras tarsi atgijo, taip prasidėjo valymo procesas, po kurio laiko, praėjęs visus valymo etapus, švarus vanduo nubėgs į Žeimenos upę. Pabradės nuotekų valyklą eksploatuoti savivaldybė perdavė „Vilniaus vandenys“ Švenčionių skyriui.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis