Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3022
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13209
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89239
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono fotografų darbai keliauja po Lietuvą ir pasaulį

2013 m. gruodžio 4 d. trečiadienis Nr.89 (1332)

Nors dabar vyrauja nuomonė, kad fotografuoti gali bet kas ir kuo nori: fotoaparatu, kamera ar telefonu, bet iš tikrųjų rimta fotografija ir dalyvavimas parodose reikalauja kruopštaus darbo, kantrybės ir sėkmės. Be to, fotografijos procese svarbiausią vaidmenį vaidina ne fotoaparatas, o žmogus, kuriantis fotografiją.

Štai šiemet mūsų rajono fotografo Jono Barzdėno fotografijos buvo eksponuojamos Slovėnijoje tarptautinėje parodoje „Narava-2013“. Svarbu ir tai, kad viena Jono fotografija „Uralinė pelėda“ išspausdinta parodos kataloge. Kitas svarbus mūsų rajono fotografams įvykis – Dusetų galerijoje atidaryta gamtos fotografų fotoklubo „Žalias skėtis“ pirmoji rinktinė paroda.

Prieš 5 metus įkurtas fotoklubas, kuriam vadovauja Rimantas Udras, vienija Utenos, Zarasų, Švenčionių, Ignalinos, Kupiškio ir net keletą Vilniaus fotografų. Fotoklubo „Žalias skėtis“ veikloje dalyvauja penki Švenčionių rajono fotografai: Jonas Barzdėnas, Rimantas Nalivaika, Benedikta ir Algis Jakštai ir Vaidas Garla. Visų jų fotografijos eksponuojamos Dusetų galerijoje pirmoje klubo parodoje.

Vėliau ši paroda keliaus po Lietuvą. Bus eksponuojama Utenoje, Vilniuje, Zarasuose ir kitur.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis