Mes turime 251 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1123
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19667
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66993
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Medžioklės rago pakviesti

2013 m. gruodžio 4 d. trečiadienis Nr.89 (1332)

Tai, kad medžiotojai moka ne tik medžioti, bet ir puikiai bendrauti bei linksmintis, įsitikinau apsilankęs Sariuose vykusiame medžiotojų klubų, kurių medžioklės plotai yra Sarių seniūnijos teritorijoje, susitikime. O į susitikimą visus pakvietė Sarių kaimo bendruomenė, parašiusi projektą „Medžioklės rago pakviesti“ ir gavusi finansavimą iš VVG „Švenčionių partnerystė“.

Šis medžiotojų klubų susitikimas Sariuose jau ne pirmas, nes prieš kurį laiką jau vykdavo panašūs susitikimai, bet paskui tradicija nutrūko. Ir štai Sarių kaimo bendruomenės ir jos pirmininkės Audrutės Jachimovič pastangomis medžiotojų klubų „Modžiūnai“, „Vanagas“ ir „Mera“ medžiotojai vėl susirinko pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais, pasišnekėti apie problemas. Bet šventė yra šventė. Šia proga medžiotojus sveikino vicemerė Raja Krupenina, Sarių seniūnė Janina Jankevičiūtė ir, žinoma, Sarių kaimo bendruomenės pirmininkė Audrutė Jachimovič. O kokia šventė be muzikantų? Šią spragą užpildė Sarių kapela „Savas kampas“, vadovaujama Antano Buinausko.

Pirmiausia buvo apdovanoti medžiotojų klubų vadovai: Tadas Sapranavičius („Modžiūnai“), Vasilijus Susojevas („Vanagas“) ir Vladimir Tomkevič („Mera“). Buvo apdovanoti ir medžiotojai – kas už vienu šūvių nušautus du šernus, ir, kas įdomiausia, kad taip iš tikrųjų kartais atsitinka, ir ne per seniausiai taip nutiko „Modžiūnų“ medžiotojų klubo medžiotojui Zenonui Kuleš. Prisipažinsiu, kai Sarių kaimo bendruomenės pirmininkė Audrutė Jachimovič įteikdama Padėką perskaitė už ką ji įteikiama, pagalvojau, kad tai medžiotojų sukurta istorija, bet vėliau mano skepticizmą išsklaidė UAB „Sevika“, kurios patalpose ir vyko susitikimas, direktorius Virgilijus Sedlevičius, papasakojęs ir daugiau tokių smagių nutikimų. Su humoru apie savo taiklų šūvį papasakojo ir pats Zenonas Kuleš.

Įdomu buvo pasiklausyti ir medžiotojų klubų prisistatymų. Štai „Vanago“ vadovas Vasilijus Susojevas trumpai pristatęs klubo istoriją apdovanojo daugiau nei 60 metų medžiotojo stažą turintį Vladislav Dedul. Už kantrybę laukiant iš medžioklės grįžtančių vyrų buvo apdovanotos ir medžiotojų žmonos bei pats jauniausias klubo narys. Visi trys klubų vadovai savo dovanas įteikė Sarių seniūnei Janinai Jankevičiūtei, bendruomenės pirmininkei Audrutei Jachimovič ir renginio vedėjai Aldonai Miloševskajai.

Įdomiai prisistatė ir kiti du medžiotojų klubai. Beje, galima buvo apžiūrėti ir medžioklės trofėjų parodas. Pasibaigus klubų prisistatymams prasidėjo linksmoji šventės dalis, kurios nemažą dalį sudarė patiekalų iš žvėrienos ragavimas. Skanu buvo iš tiesų, beje, teko paragauti ir iš vienu šūviu dviejų nušautų šernų mėsytės pagamintų patiekalų, bet svarbiausias tos popietės ir vakaro laimėjimas, matyt, buvo galimybė pabendrauti, pasidalinti mintimis, planais bei rūpesčiais. Vienas jų – vis daugiau žalos darantys vilkai.

Štai tokios mintys atėjo apsilankius Sariuose įvykusiame medžiotojų klubų susiėjime. Beje, tą dieną trijų medžioklės klubų „Modžiūnai“, „Vanagas“ ir „Mera“ plotuose gyvenantys žvėrys galėjo jaustis ramiau, nes didžioji dalis medžiotojų buvo susirinkę Sariuose, renginyje „Medžioklės rago pakviesti“, kurį organizavo Sarių kaimo bendruomenė.

Algis JAKŠTAS