Mes turime 540 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8833
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15243
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96992
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunimo organizacija DARBAS paminėjo 10-metį

2013 m. lapkričio 30 d. šeštadienis Nr.88 (1331)

Lapkričio 23 dieną, šeštadienį, Kėdainiuose vyko jubiliejinis Jaunimo organizacijos DARBAS (JOD) visuotinis delegatų suvažiavimas, kuriame dalyvavo ir Švenčionių skyriaus nariai.

Pasveikinti susirinkusių organizacijos narių atvyko daug garbingų svečių: LR Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, JOD garbės pirmininkai, LR Seimo nariai Vytautas Gapšys ir Viktoras Fiodorovas, Seimo nariai: Valdas Skarbalius, Vilija Filipovičienė, Dangutė Mikutienė, Gediminas Jakavonis, Artūras Paulauskas, Virginija Baltraitienė, Darius Ulickas. Taip pat renginio dalyvius sveikino ir Kėdainių miesto meras Rimantas Diliūnas, JOD garbės pirmininkė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Jaunimo reikalų departamento direktorius Mindaugas Kuliavas, socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėja Vaida Giraitytė, švietimo viceministrė Genoveita Krasauskienė ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Mantas Zakarka.

Kėdainiuose susitiko beveik 700 Jaunimo organizacijos DARBAS narių iš 42 Lietuvos miestų. Renginyje dalyvavo 34 Švenčionių skyriaus nariai, iš kurių 7 aktyviausieji buvo deleguoti į atsakingąjį visuotinio susirinkimo balsavimą: Gintaras Steponėnas, Silvija Jastremskaitė, Karolina Semaškaitė, Dovilė Strakšytė, Adelė Kakaškaitė, Diana Čop ir Kamilė Razmytė.

Renginio metu buvo renkamas naujasis organizacijos pirmininkas. Juo vienbalsiai antrai kadencijai buvo išrinktas Benas Cechanavičius. „Naują organizacijos veiklos dešimtmetį pradėjome su nauju rekordu – tai buvo didžiausias visų laikų suvažiavimas, kuriame dalyvavo neįtikėtinas skaičius organizacijos narių. Mes tik dar kartą įrodėme, kad esame didelė bei vieninga organizacija, kurioje ugdomi politiniai bei visuomeniniai lyderiai“, - kalbėjo JOD pirmininkas B. Cechanavičius.

Suvažiavimo metu buvo žiūrimas specialiai kurtas JOD dešimtmečio filmas, apdovanojami svarbiausi organizacijos partneriai, už veiklos 10-metį įteikiamos padėkos veikiantiems skyriams. Vakarinėje renginio dalyje vyko nuotaikingi skyrių pasirodymai ir šventinis koncertas.

Jaunimo organizacija DARBAS (JOD) susikūrė 2003-aisiais. Organizacija veikia 60-yje Lietuvos savivaldybių bei vienija virš 3000 narių ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir regionuose. Toks mastas leidžia organizacijai pristatyti įvairiapusę Lietuvos jaunimo poziciją.

Diana ČOP