Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1589
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17790
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93820
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Laukiame Jūsų, brangūs švenčioniškiai, „Dobile“ ansamblio jubiliejiniame koncerte

2013 m. lapkričio 23 d. šeštadienis Nr.86 (1329)

Dešimt metų nuo knygos „Adutiškio kraštas“ pasirodymo prabėgo lyg viena akimirka. Knyga jau pati savaime didelė vertybė. Tačiau iš jos ištekėjo upeliukas „Dobile“, kuris nė nemano nusekti ir išdžiūti. Jis čiurlena Švenčionių krašto paruginėmis sutartinėmis, kitomis apeiginėmis giesmėmis tam, kad gaivintų ir pagirdytų nuoširdaus tikrumo, ryšio su praeitimi ištroškusias sielas.

Jau ne kartą spaudoje buvo rašyta apie Nalšios muziejaus senojo folkloro ansamblio „Doibile“ koncertines išvykas. Daugelis švenčioniškių bei rajono svečių patys mus ne kartą girdėjo ir matė. Nuo pirmojo pasirodymo, kuris įvyko Viešojoje bibliotekoje 2003-iųjų metų vasarį, daug vandens nutekėjo. Lyg viena akimirka prabėgo dešimt metų. Daug kur būta, daug koncertuota. Turime išleidę savo ansamblio kompaktinę plokštelę „Giesmės Nalšios žemės“. Ir štai jau minime mūsų ansamblio veiklos dešimtmetį.

Lapkričio 29 dieną Nalšios muziejuje įvyks jubiliejinis folkloro ansamblio „Dobile“ vakaras-koncertas. Jo metu dar kartą prisiminsime pamėgtas, pačias gražiausias savo repertuaro dainas, giedosime sutartines, skambės archajiški dūdmaišio ir lumzdelių garsai, išgirsite ir linksmų pasakojimų.

Jums koncertuos ir seni geri „Dobile“ ansamblio bičiuliai – Ignalinos folkloro ansamblis „Čiulbutė“(vadovė Sigutė Mudinienė).

Renginyje turėsite progos pasiklausyti profesionalių dūdmaišininkų Gvido Kovėros ir Vytauto Linkevičiaus muzikavimo.

Tad maloniai kviečiame jus, mieli švenčioniškiai, prasmingai ir smagiai drauge su mumis praleisti šį priešadventinį penktadienio vakarą. Pažadame – nuobodžiauti neteks.

Renginio pradžia 17 val.

Violeta BALČIŪNIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis