Mes turime 397 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3466
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19667
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95697
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įamžina tai, kas mūsų kasdienybėje miela

2011 m. liepos 23 d., šeštadienis Nr. 53 (1100)

Liepos 21 d. 17 val. Švenčionėlių miesto bibliotekoje-filiale buvo atidaryta Tomo Jokūbonio tapybos ir pastelių paroda „Peizažas“.

Tomas Jokūbonis gimė 1986 metais ir šiandien yra jauniausias dailininkas garsios Lietuvos menininkų šeimos, Jokūbonių, dinastijoje. Tomas Jokūbonis priskiriamas naujausiajai pripažintų dailininkų kartai. Savo meninei saviraiškai naudoja tiek šiuolaikines skaitmenines priemones, tiek ir tradicinę tapybą.

Teptuku ar pastelėmis jis įamžina tai, kas mūsų kasdienybėje miela, reikšminga, svarbu. Būdamas ne tik jautria, bet jau ir užsigrūdinusia asmenybe, dalininkas savo kūrybinį procesą apibūdina ypač glaustai:

„Naudodamas tapybą aš išreiškiu savąjį aplinkos supratimą. Dažniausiai mano darbas prasideda nuo realybės užmojo, kuris ir išsilieja kūrinyje. Tapau taip, kad visos proceso jausminės detalės išsireikštų drobės plotmėje, verstų ją besiplaikstančia. Naudojant įvairias spalvas, kibirkštis ir dėmes medžiagoje darbas pradeda cirkuliuoti. Prieš prasidedant tokiai magijai, ypač jei tarp kūrinių sukūrimo yra mažas laiko tarpas, būtina ir fiziškai susikaupti. Kai fizine ir dvasine būsena yra palaikoma pusiausvyroje gali atsirasti didžiulis ryšys tarp kūrėjo ir kūrinio. Mėgstu daugiasluoksnę tapybą, kai dažai tiesiog lenda iš paveikslo didžiule ir stora tekstūra. Priimtina dirbti ir keliais sluoksniais. Praleisdamas daugelį siužetinių linijų aš pasirenku tai, ko nelydi priežastis, ir tapau tai, kas tvyro priešais mane. Tai išreiškia manosios apsupties stilių ir taip sudaro manąjį…“.

Kviečiame visus apsilankyti parodoje ir pasisemti iš jaukių ir šiltų peizažų dvasios ramybės ir pasigėrėti įspūdingais Pašaminės apylinkių, Lietuvos pajūrio ir Vilniaus vaizdais.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis