Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3691
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13878
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89908
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Rudenėlio šventė“ Adutiškyje

2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis Nr.82 (1325)

Adutiškio vidurinėje mokykloje spalio 25 d. pradinių klasių mokiniams organizuota pažintinė, kultūrinė diena:  „Rudenėlio  šventė“. Šventiškai papuošę klases, mokiniai išsiruošė į bitininkų Marytės ir Aleksandro Pupkevičių sodybą. Nors bitutės darbus jau baigė, bet bitininkai dirba ištisus metus: gamina rėmelius, lydo vašką, lieja žvakes... Mokiniai stebėjo, kaip akiuojami koriai, susipažino su įvairiais bitininkystėje naudojamais instrumentais. M. ir A.Pupkevičiai aiškino, kaip prie rėmelių tvirtinami koriai, kaip sukamas medus, kaip transportuojamos bičių motinėlės. Mokiniai įdėmiai  stebėjo, kaip gimsta žvakės, patys dėjo dagtis, aiškinosi, kaip pilamas vaškas, išiminėjo žvakes iš formų.

Užėjus į medaus saugyklą pakvipo vašku. Mokiniai iš didesnių už save statinių  ragavo medų. Po pažinties su bitininkų amatu, mokinių laukė gausios ir labai  saldžios vaišės. Pilni įspūdžių ir puikios nuotaikos visi sugrįžo į mokyklos aktų salę. Šventė baigėsi smagiu, nuotaikingu koncertu.

Nuoširdžiai dėkojame Marytei  ir Aleksandrui Pupkevičiams už šiltą priėmimą.

Adutiškio vidurinės mokyklos pradinio ugdymo mokytojos

 

 
Reklaminis skydelis