Mes turime 423 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3935
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20136
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96166
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dar neišsiskirstę projekto dalyviai jau ėmė laukti smagaus jo tęsinio

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis Nr.77 (1320)

Spalio 11-13 d. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre skambėjo muzika, skardeno jaunimo balsai, girdėjosi uždegantys vadovų šūksniai, o grindys linko nuo trypiančių kojų... Čia vyko projektas „Bus smagu“. Užbėgus įvykiams už akių, drąsiai galima sakyti: „Buvo ypač smagu!“. Dar nesibaigus projektinėms veikloms, dalyviai ėmė svarstyti, kada vėl bus kažkas panašaus.

Projekto vadovė Daiva Jasiulionienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, sakė, kad konkursą „Būkime kartu“ inicijuoja ir dalinai finansuoja Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija, organizuoja konkursą lėšoms laimėti – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Konkurso tikslas – skatinti mokymo įstaigų su skirtingomis mokomosiomis kalbomis mokinių tarpusavio bendravimą per bendrą edukacinę veiklą.

„Buvo finansuoti 15 projektų, tarp kurių ir mūsų gimnazijos, - džiaugėsi D.Jasiulionienė. – Mūsų pateikto konkursui projekto pavadinimas „Bus smagu“ – tai šešių meno saviveiklos kolektyvų trijų dienų kūrybinė stovykla Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre. Stovyklos metu buvo parengta bendra meninė programa, vyko interaktyvūs užsiėmimai, krepšinio varžybos, mokiniai žaidė biliardą, tenisą. Dalyvavo edukaciniame užsiėmime, kurio metu išmoko rišti juostas, sužinojo, kaip pasiruošti arbatas žiemai, jas degustavo“.

Projekte dalyvavo: Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Perla“ (meno vadovas German Komarovski), Švenčionių r. dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“ (meno vadovė Jolanta Razmienė), Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos šokių kolektyvas „Erdvė“ (meno vadovė Renata Grigianecienė), Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos etnokultūros būrelis „Atgaja“ (meno vadovė Jūratė Vitkauskienė), Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos folklorinis ansamblis „Aušrela“ (meno vadovas Kazimieras Pranskus), Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos lietuvių liaudies šokių kolektyvas „Pynimėlis“ (meno vadovė Vida Uzielienė), Kaltanėnų kaimo bendruomenė (bendruomenės pirmininkas Algirdas Breidokas), Švenčionėlių miesto kultūros centro Kaltanėnų kaimo klubo-filialo vedėja Rasa Breidokienė.

Visas tris dienas vyko įdomus, intensyvus kūrybinis darbas, mezgėsi tarpusavio ryšiai, gimė naujos idėjos, kurios čia pat liejosi naujais kūrybiniais sprendimais, ekspromtu gimusiais bendrais šokiais, liaudies ir modernaus šokio sinteze, įvairių tautų šokių originaliomis samplaikomis. Šokius lydėjo dainos ir muzika – čia pat pritaikoma ir supinančia viską į gražią visumą. Ir vadovai, ir vaikai tiesiog mėgavosi tuo, ką jie čia darė, mėgavosi, išlaisvindami savo kūrybines galias ir atsiskleisdami įvairiuose amplua. Po kolektyvų prisistatymų vyko bendros repeticijos, besikeičiant vadovams, kolektyvams, programai...

Penktadienio vakarą buvo surengtas modernaus šokio koncertas (meno vadovė Renata). Jaunimas linksminosi diskotekose, degustavo arbatas su R.Breidokiene, iškylavo, sportavo.

Projektą vainikavo sekmadienį vykęs koncertas Kaltanėnų kaimo bendruomenei. Žiūrovų prigužėjo labai daug ir ne tik iš Kaltanėnų. Pasidžiaugti jaunimo pasiekimais ir kartu pabūti puikiame renginyje atvyko rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, mero patarėja jaunimo klausimais Inga Varnienė, daug mokytojų iš Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, kitų kaimo bendruomenių atstovų, projekto dalyvių tėvelių, senelių ar net krikšto tėvų. Daugumas svečių – su šeimomis, tad sekmadienio popietėje vyravo šilta ir jauki atmosfera, džiugino talentingi ir kūrybingi jaunuoliai.

Baigiamasis koncertas, prasidėjęs apšilimu imituojant lietų ir peraugęs į siautulingą šokį, po to palengva bangavo tai lietuvių liaudies, tai lenkų, rusų, ukrainiečių šokiais, tai folkloro ar postfolk dainomis, paskui staiga išsiliedavo modernaus šokio banga ar stebindavo netikėtumu, kai lietuviai šoko lenkų, o lenkai – lietuvių šokius, o galiausiai ir visai žiūrovus supainiojo – lietuvaičiai čiupo į glėbį lenkaites, o lenkų šokėjai – lietuvaites... ir kulminacija – modernaus ir liaudies šokio sintezė smagioje kompozicijoje su kėdėmis.

Sužavėta puikaus projekto ir jo rezultatų mero pavaduotoja R.Krupenina sveikino visus dalyvius, linkėjo kūrybinės sėkmės, įteikė kolektyvų vadovams Padėkas, o Kaltanėnų UTC direktoriui Kęstučiui Lisauskui palinkėjo pasirūpinti grindimis, kad tik jos atlaikytų dar daug čia planuojamų projektų.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis