Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1670
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17871
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93901
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Spalio 20-ąją – senovės diena Stanislavave

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis Nr.77 (1320)

Kaip jau buvo minėta anksčiau, vykdant Vietos veiklos grupės „Švenčionių partnerystė“ finansuotą projektą „Senųjų tradicijų bei amatų išsaugojimas ir puoselėjimas Stanislavavo kaimo bendruomenėje, 2013 m. birželio mėnesį Stanislavavo krašte įvyko etnokultūrinė ekspedicija, kurios metu buvo aplankyti kaimai, priklausantys Stanislavavo kaimo bendruomenei. Buvo surinkta daug įdomios ir vertingos medžiagos – senovinių dainų, pasakojimų, papročių, tikėjimų, amatų aprašymų, senovinių nuotraukų bei buities rakandų.

Spalio 20 dieną Švenčionių miesto kultūros centro Stanislavavo filiale įvyks baigiamasis ekspedicijos renginys Senovės diena Stanislavave, kuriame bus aptarti ekspedicijos rezultatai, pagerbti žmonės, kurie ekspedicijos metu pateikė daug vertingos ir įdomios medžiagos.

Senovės dienoje maloniai laukiami visi, kilę iš šių kraštų žmonės. Kviečiame pabūti drauge, pasižvalgyti po senųjų nuotraukų, senovinių daiktų bei audinių parodas, pasiklausyti koncerto ir paskanauti senovinių Stanislavavo krašto valgių.

Renginio pradžia 14 val.

Violeta BALČIŪNIENĖ

Nalšios muziejaus Etninės veiklos skyriaus vedėja

Daiva TRINKŪNIENĖ

SKB „Vystutis“ pirmininko pavaduotoja

 
Reklaminis skydelis