Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1854
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18055
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94085
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Plėšimų protrūkis Švenčionių rajone

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis Nr.77 (1320)

Nors Švenčionių rajonas pagal nusikalstamumo lygį nuo seno garsėja kaip vienas iš saugiausių rajonų respublikoje, tačiau ir čia kartais ramybę sudrumsčia įžūlūs nusikaltimai.

Šių metų spalio 15 dieną į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi Pabradės miesto gyventojas P.K., gim. 1981 m., pranešdamas, kad šių metų spalio 12 dieną apie 2 val. nakties jam einant Švenčionių rajone, Pabradės mieste, Vilniaus gatve, jis buvo užpultas trijų nepažįstamų vaikinų, kurie sudavė jam daug smūgių į įvairias kūno vietas, dėl ko jis prarado sąmonę. Atsipeikėjęs pastebėjo, kad iš kišenės dingo mobilaus ryšio telefonas ir 1000 litų. Padaryta materialinė žala 2000 litų. Besiaiškinant šio įvykio aplinkybes, policijos komisariate buvo gautas ir Švenčionių rajono gyventojo Ž.S., gim. 1991 m., protokolas - pareiškimas, kad spalio 12 d. apie 2 val. nakties Švenčionyse, Taikos g., viename iš daugiabučių namų jam būnant pas pažįstamą merginą į butą užėjo du nepažįstami jaunuoliai, kurie jį sumušė, ir vienas iš jaunuolių nuo rankos nuplėšė sidabrinę grandinėlę, kurios vertė apie 200 litų. Vienu metu skirtingose rajono miestuose įvykdyti 2 plėšimai gan nustebino kriminalistus, nes nuo 2013 m. pradžios rajone buvo užregistruoti tik 4 plėšimai ir visais atvejais nustatyti juos įvykdę asmenys.

Dėl šių įvykių Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 1 d. (tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų).

Atlikdami ikiteisminius tyrimus Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai dar tą pačią dieną nustatė ir sulaikė visus minėtus nusikaltimus padariusius asmenis. Pabradėje vyriškį apiplėšęs policijai gerai žinomas Pabradės miesto gyventojas A.B., gim. 1987 m., uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę, o kiti du Pabradės miesto gyventojai po apklausos paleisti, pagrobtas telefonas surastas. Taip pat nustatyti ir apklausti ir švenčioniškį apiplėšę du anksčiau į policijos akiratį nepapuolę Švenčionių rajono gyventojai, bei surasta pagrobta sidabrinė grandinėlė. Įvykiai tiriami.

Švenčionių RPK inf.

 
Reklaminis skydelis