Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5153
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23697
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71023
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Susitelkusi bendruomenė – tautiškumo židinys

2013 m. spalio 9 d., trečiadienis Nr.74 (1317)

Visuomeninė organizacija „Reškutėnų bendruomenės centras“ baigia įgyvendinti vietos projektą „Susitelkusi bendruomenė – tautiškumo židinys“ pagal Vietos plėtros strategijos III prioriteto priemonę „Kaimo gyventojų socialinio aktyvumo skatinimas“. Projekto Nr. LEADER – 12- ŠVENČIONYS-02-007. Projektui įgyvendinti skirta 8893,50 Lt parama.

Rengdami projektą siekėme sustiprinti kaimo bendruomenės narių susitelkimą tolimesnei tradicijų puoselėjimo bei tautiškumo išsaugojimo veiklai plėtoti.

Pernai lapkričio 29 d. Reškutėnuose buvo surengta konferencija – kaimo bendruomenių info diena. Šio renginio metu buvo pristatyta kaimo bendruomenės veikla per 10 metų, prisiminti visi pačių rengti ir įgyvendinti projektai, bendruomenės nariai dalijosi įgyta patirtimi, pasidžiaugė nuveiktais darbai. Konferencijoje dalyvavo atstovai iš kitų rajono kaimo bendruomenių, pasakojo apie savo patirtį, karštai diskutavo apie kaimo bendruomenių vaidmenį šiuolaikiniame gyvenime.

Advento metu buvo surengti 1 dienos tautinių juostų rišimo ir audimo mokymai, kuriuose moterys mokėsi rišti tautines juostas, o rišimo ir audimo meno mokė sertifikuota juostų rišėja ir audėja iš Kaltanėnų Rasa Breidokienė.

Paskutinis šio projekto veiksmas – šių metų liepos 6 dieną paminėta Mindaugo Karūnavimo – Valstybės dienos šventė. Reškutėnų bažnytėlėje surengtos Šv. Mišios, po jų visi drauge ėjome prie pastatyto Lietuvos tūkstantmečio kryžiaus paminklo. Folkloro ansamblis, pasižymintis savo aktyvumu ir entuziazmu, tapęs savotišku bendruomenės akcentu, vizitine kortele, pristatančia Reškutėnų kaimą, su vadovu Valdemaru Prunskumi parengė atnaujintą programą. Šios šventės metu paminėtas ir Reškutėnų 270 metų jubiliejus.

Projektas „Susitelkusi bendruomenė – tautiškumo židinys“ tai ir savotiška Reškutėnų bendruomenės dešimtmečio veiklos ataskaita visuomenei.

Janė PETKŪNIENĖ

Projekto vadovė, organizacijos pirmininkė