Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:916
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19460
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66786
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mūsų sportininkai su negalia iš Ignalinos grįžo pasipuošę dešimčia medalių

2013 m. spalio 9 d., trečiadienis Nr.74 (1317)

Spalio 5 d. Ignalinoje vyko Utenos regiono žmonių su negalia sporto šventė. Švenčionių rajono atstovai taip pat buvo pakviesti į šį renginį. Ignalinos turizmo ir sporto centre susirinko komandos iš septynių rajonų, o atidarymo šventėje dalyvavo garbingi svečiai: Ignalinos rajono sporto komiteto pirmininkas, Ignalinos rajono žmonių su negalia draugijos pirmininkas ir rajono meras Bronis Ropė, pastarasis pasveikino visus dalyvius ir palinkėjo sėkmės sporto varžybose, vyksiančiose nuostabiame sporto centre.

Kiekvienas dalyvis pasirinko tokią sportinę rungtį, kurioje jautėsi esąs stiprus ir galėjo sėkmingai pasirodyti. O ir pasirinkti buvo iš ko: smiginis, šaškės, pripildyto kamuolio mėtymas, rankos lenkimas, baudinių metimai į krepšį ir boulingas.

Varžybos vyko draugiškai, bet kartu ir azartiškai, dauguma dalyvių pamiršo juos kamuojančias negalias ir kitas problemas bei stengėsi dalyvauti visose sporto šakų rungtyse, kad tik laimėtų savo komandai kuo daugiau medalių.

Švenčionių rajono komanda šiose varžybose pasirodė itin sėkmingai: iškovoti 4 aukso, 5 sidabro ir 1 bronzos medalis. Rajono žmonių su negalia komanda buvo ryžtingai nusiteikusi ir varžybose atidavė visas jėgas. Dešimt medalių – tai mūsų komandos gero sportinio pasirengimo rezultatas. Juk rajone veikia sporto būrelis žmonėms su negalia ir pensininkams, mūsų draugijos lėšomis Švenčionyse yra nupirktas smiginio komplektas, šaškės ir šachmatai, Pabradėje – stalo tenisas, sporto salė, kurioje yra puikios sąlygos užsiimti bet kokiomis sporto šakomis, stiprinti savo sveikatą ir atsakingai pasirengti įvairioms varžyboms.

Spalio 24 d. 11 val. visus žmones su negalia ir pensininkus kviečiame į sporto šventę Švenčionyse, Zigmo Žemaičio gimnazijoje. Šventės dalyvius sveikins rajono meras Vytautas Vigelis, veiks draugijos narių rankdarbių paroda, vyks šaškių, pasagos mėtymo, smiginio, salės riedulio, baudinių mėtymo į krepšį, rankų lenkimo ir pupelių surinkimo rungčių varžybos. Į šventę žada atvykti ir Ignalinos rajono žmonių su negalia komanda. Teisėjaus ir surengti varžybas padėjo PUC direktoriaus Stanislavo Podvoiskio komanda. Geriausia komanda bus apdovanota mero taure, o prizinių vietų laimėtojai – medaliais. Po varžybų šventės dalyviai bendraus tarpusavyje, skanaus karštos kareiviškos košės ir mėgausis Švenčionių vaistažolių fabriko arbatomis.

Kviečiu visus dalyvius būti geros nuotaikos ir sportiškai nusiteikusius, o visus, norinčius padėti ir paremti sporto šventės organizavimą skambinti Tadeušui tel. 8 652 17873.

Tadeušas ŠIMKOVIČIUS

Švenčionių rajono žmonių su negalia draugijos pirmininkas