Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4025
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96256
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagrindinis tikslas – saugoti žmogaus prigimtines teises

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis Nr.73 (1316)

Spalio 2 dieną minima Angelų sargų ir Policijos diena. Sunku net įsivaizduoti, kaip galėtume ir ar galėtume normaliai gyventi, jei nebūtų policijos. Lietuvos policija šiemet mini gražų 95 metų jubiliejų, o jis skaičiuojamas nuo 1918 metų, kai Lietuvoje buvo įkurta milicijos organizacija, kurioje dirbo milicininkai savanoriai. Jų darbo ir atsidavimo labai reikėjo kuriantis jaunai Lietuvos valstybei. 1924 m. sausio 1 d. milicija buvo pervardyta į policiją, jos veiklą reglamentavo to meto įstatymai ir statutas. Nepriklausomos Lietuvos policijos darbą nutraukė okupacijos. 1990 m. kovo 11 d. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę buvo atkuriamos ir valstybės institucijos. 1990 m. gruodžio 11 d. buvo priimtas Lietuvos Respublikos policijos įstatymas, Vilniaus arkikatedroje bazilikoje pašventinta policijos vėliava, kurioje įrašyti prasmingi žodžiai: „Įstatymas ir teisėtumas“. Atkurta ir policijos diena – spalio 2-ąją.

Iškilmingu susirinkimu prasidėjo šių metų spalio 2-oji – Policijos ir Angelų sargų diena ir Vilniaus AVPK Švenčionių rajono policijos komisariate, į kurį susirinko ne tik komisariato pareigūnai, vadovai, bet ir svečiai. Iškilmingą susitikimą pradėjusi Organizacinės grupės specialistė Liudmila Černiavskytė perskaitė gautus sveikinimus ir pakvietė sveikinimo žodį tarti Vilniaus AVPK Švenčionių r.PK viršininką Arvydą Sinį, kuris sveikindamas komisariato pareigūnus su gražia švente ir 95 metų jubiliejų priminė:

- Kartais aš savęs klausiu, ar daug skiriasi pareigūnai, dirbę Lietuvos policijos kelio pradžioje, ir tie žmonės, kurie dirba dabar, ir kuo mes panašūs? Tikriausiai skirtumas būtų tik tas, kad buvo kita politinė situacija, buvo kitas požiūris į žmogiškąsias vertybes, o bendras mus vienijantis bruožas yra tas, kad ir policijos ir milicijos pareigūnai siekė vieno pagrindinio tikslo – saugoti žmonių prigimtines teises ir jas ginti. Tos teisės, tai teisė į gyvybę, teisė į sveikatą, būsto neliečiamumas, nuosavybės teisė. Tai yra esminės, nekintančios vertybės, kurias mes privalome saugoti ir dirbti šia linkme. Gerbiami kolegos, Švenčionių policija nepriklausomoje Lietuvoje jau dirba 23 metus, ir aš galiu drąsiai teigti, kad mūsų kolektyvas per tuos 23 metus išlaikė visus puolimus ir sunkumus. Susitvarkė su ta užduotimi – garbingai siekti pagrindinio tikslo, ginti žmonių teises ir saugoti jų gyvybes, - sveikindamas kolegas su profesine švente kalbėjo Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK viršininkas Arvydas Sinis.

Su profesine švente kolegas sveikino ir Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Linas Matulevičius bei Viešosios policijos skyriaus viršininkas Arvydas Grigianecas. Po jų sveikinimų Liudmila Černiavskytė perskaitė Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio ir Vilniaus AVPK viršininko Kęstučio Lančinsko įsakymus dėl skiriamų apdovanojimų profesinės šventės proga.

Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio įsakymu apdovanoti šie Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK pareigūnai: Padėka skirta vyresniajam inspektoriui Dmitrijui Kolesovui, o I laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas vyresnysis inspektorius Vladislav Koniuževskij.

Vilniaus AVPK viršininko įsakymu apdovanoti šie Švenčionių r. PK pareigūnai: I laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ vyresnysis komisaras Švenčionių r. PK viršininkas Arvydas Sinis, III laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanoti vyresnysis policininkas Aurimas Jakštonis ir vyresnysis inspektorius Valerijus Garbulis. Padėkos pareikštos vyresniajam policininkui Gintautui Jasiulioniui, komisarei Aurelijai Jurkėnienei, viršilai Valentinui Juršėnui, vyresniajam policininkui Genadijui Čopui, vyresniajai inspektorei Daivai Mazurkevičienei, inspektoriui Juozui Žižiui ir ūkvedžiui Kazimierui Narmontui. Apdovanojimai buvo iškilmingai įteikti spalio 2 dieną Vilniaus rotušėje.

Kaip jau minėjau, į susirinkimą, skirtą Angelų sargų ir policijos dienai Švenčionių komisariate atvyko ir svečių, kurie taip pat sveikino komisariato pareigūnus su profesine švente. Pirmasis iš svečių pareigūnus sveikino Švenčionių apylinkės teismo pirmininkas Rimvydas Petrauskas, po jo sveikinimo žodį tarė prokurorė Irina Kurilo, o rajono tarybos Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas ne tik pats pasveikino pareigūnus ir profesine švente, bet ir įteikė rajono mero Vytauto Vigelio Padėkos raštus Kriminalinės policijos skyriaus viršininkui Linui Matulevičiui, tyrėjui Aleksejui Terleckiui, tyrėjui Mariui Šapovalui ir patruliui Virginijui Filipovičiui. Pasibaigus iškilmingam susirinkimui nemažas Švenčionių policijos komisariato pareigūnų būrys išvyko į Vilnių, kur vyko renginiai, skirti Angelų sargų ir Policijos dienai, kiti gi skubėjo į savo tarnybos vietas, nes ir per profesinę šventę reikia atlikti savo pareigą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis