Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1151
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19695
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67021
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rugsėjis vieniems dovanojo džiaugsmą, kitiems – netektis

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis Nr.73 (1316)

Baigėsi pirmas rudens mėnuo. Vieniems jis buvo geras, kitiems – liūdnas. Ne veltui sakoma, kad kiekvienas žmogus – tai atskiras, nepakartojamas pasaulis. „Žmogus yra beribis: jis didelis kaip pasaulis, nes jame – visas pasaulis“, - apie žmogaus prigimtį rašė Nobelio premijos laureatas, prancūzų rašytojas Antonijus Fransas. Žmogaus gyvenimą apsprendžia du pagrindiniai įvykiai – gimimas ir mirtis. Čia kaip ir dvi spalvos balta ir juoda, tačiau tarp jų dar yra pustoniai – kiti gyvenimo įvykiai.

Norėdami apžvelgti demografinius pokyčius rugsėjo mėnesį rajone pradėkime nuo gimimo. Šių metų rugsėjį įregistruota 19 gimusių vaikų. O kaip su mirtimi? Per mėnesi rajone mirė 48 žmonės, tai 29 daugiau nei mirė. Per mėnesį susituokė 16 porų ir 3 poros išsiskyrė.

Štai toks buvo šių metų rugsėjis, o koks jis buvo pernai? Praeitai metais rajone buvo įregistruoti 26 gimę vaikai, net 7 daugiau nei šiemet. Pernai rugsėjį mirė 34 žmonės, net 14 mažiau nei šiemet. Tiesa, pernai susituokė 15 porų. Palyginus visus skaičius nesunkiai galima padaryti išvadą, kad pernykštis rugsėjis demografinėje plotmėje buvo geresnis nei šiųmetis.

Algis JAKŠTAS