Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5219
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15406
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91436
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Egzaminai vyksta kasdien, todėl laimi gebantys jiems geriausiai pasirengti

2013 m. spalio 2 d., trečiadienis Nr.72 (1315)

„Jeigu kam sunku – pasiduokit, nuleiskit rankas, man bus mažiau konkurentų!“, „Kokia nauda man, jei aš tai darysiu?“, „Ugdykite tarnautojo įgūdžius, nes didžioji dalis žmonių yra tarnautojai“, „Sveikas egoizmas – gerai, kvailas altruizmas – blogai“, - čia tik kelios skambios frazės, kuriomis žinomas psichologas ir mokymų vadovas Tomas Lagūnavičius žadino, kvietė diskutuoti, mąstyti ir daryti išvadas verslumo mokymų dalyvius Švenčionyse, Švenčionėliuose ir Pabradėje. Jaunimo auditorija gerte gėrė šio charizmatiškojo psichologo patarimus, klausinėjo ir su azartu atliko praktines užduotis. Švenčionyse šie mokymai vyko anksčiausiai – birželį, o rugsėjo pabaigoje – Švenčionėliuose ir Pabradėje.

Verslumo mokymus trijų rajono miestų vyresniųjų klasių moksleiviams suorganizavo Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras. Renginius koordinavusi centro specialistė Tatjana Kuznecova džiaugėsi, kad rajono jaunimas labai aktyviai dalyvavo mokymuose ir buvo susidomėję aktualia jiems tema, kaip tinkamai pasirinkti profesiją, kaip pradėti savo verslą, kaip pasirengti egzaminams, juk jų gyvenime reikės laikyti labai daug ir t.t.

Socialinių mokslų daktaras, psichologijos magistras T.Lagūnavičius profesionaliai konsultuoja gamybos, prekybos, paslaugų įmones veiklos valdymo, pardavimų, rinkodaros, komandos formavimo klausimais. Veda mokymus-seminarus pardavimo, derybų, laiko valdymo, personalo atrankos, komandos formavimo bei kitomis temomis.

T.Lagūnavičius teigė, kad Lietuvos edukacinė sistema neugdo savarankiško ir turinčio įgūdžių žmogaus, o gyvenimas reikalauja įgūdžių, todėl paklausiausios tos profesijos, kurias įgyjant einama įgūdžių formavimo keliu: gydytojo, inžinieriaus ir pan. Lektorius patarė rinktis tokią specialybę, kuri būtų paklausi visoje Europos Sąjungoje. Paprastai tai tokios specialybės, kurioms paruošti reikia daug lėšų.

Svarbu ugdyti ne tik specialybinius profesinius įgūdžius, bet ir gebėjimą bendrauti, komunikuoti, įvaldyti kūrybines technologijas. Kad ir kaip nesinorėtų pripažinti, verta ugdyti ir tarnavimo įgūdžius, t.y. išmokti valdyti savo ego, nes didžioji dauguma žmonių yra tarnautojai, o to, pasak T.Lagūnavičiaus niekur nemoko. Juk lyderių reikia nedaug. Svarbu ir išsirinkti sėkmingą lyderį, o prieš ką nors darant, pasvarstyti, kokia man iš to bus nauda. „Jeigu naudos nėra – vadinasi tavimi manipuliuoja“, - sakė lektorius, nepamiršęs pridurti, kad nauda nebūtinai turi būti tik pinigais, gali būti įgūdžiai, patirtis ir pan.

Kadangi gyvenime egzaminai įvairiomis formomis vyksta kasdien, laimi tie, kurie sugeba tinkamai jiems pasirengti, įsiminti svarbius dalykus. T.Lagūnavičius praktinių užsiėmimų metu pamokė jaunuolius keleto nesudėtingų, bet veiksmingų informacijos sisteminimo ir įsiminimo būdų.

Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro specialistė T.Kuznecova sakė, kad mokymuose iš viso mokymuose dalyvavo 52 mūsų rajono moksleiviai. Ji sakė pastebėjusi, kad lektorius sugebėjo labai sudominti jaunimo auditoriją, kurie džiaugėsi gavę vertingų žinių.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis