Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4917
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15104
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91134
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. spalio 2 d., trečiadienis Nr.72 (1315)

Smurtas šeimose

Rugsėjo 23 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionyse namuose sutuoktiniai V.L. ir G.L. naudojo vienas kito atžvilgiu fizinį smurtą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Rugsėjo 27 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad jos vyras J.P. konflikto metu trenkė jai per veidą tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Sukčiai suranda įvairių būdų pasipelnyti

Rugsėjo 23 d. įregistruotas Strūnaičio seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad 2013 m. rugsėjo mėn. nenustatytas asmuo paėmė pareiškėjo vardu 1000 litų kreditą, taip pat pareiškėjo vardu sudarytos sutartys su mobiliųjų paslaugų operatoriais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo E.Š. protokolas - pareiškimas, kad 2013 m. liepos mėn. nenustatytam asmeniui pervedė avansą už parduodamą traktorių 3184 lito. Pareiškėjas traktoriaus negavo ir pinigų neatgavo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Vagystės

Rugsėjo 23 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo E.K. protokolas - pareiškimas, kad iš garažo buvo pavogtas valties pakabinamas variklis „Yamaha 9.9 HMH“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 26 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės objektų inžinieriaus pareiškimas, kad iš statybvietės sandėliavimo aikštelės, kuri įrengta Švenčionyse, Vilniaus gatvėje, pavogta 126,5 m2 fasadinės akmens vatos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Automobilis atsitrenkė į stulpą

Rugsėjo 27 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Keisūnų gatvėje, automobilis "Ford" atsitrenkė į kelio stulpą. Sužalotų žmonių nėra. M.P. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

 

Demaskuotas naminukės fabrikėlis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo Vilniaus rajono degtindarys, miške plušantis prie savadarbio naminės degtinės gaminimo aparato.

Rugsėjo 26 dieną, policininkai nuvyko į Nemenčinės miškų urėdijos Pabradės girininkijos mišką patikrinti gautą informaciją dėl naminės degtinės gaminimo. Surasti naminės gamyklą buvo nelengva. Pareigūnams reikėjo eiti tankiu mišku, pelkėtais keliais. Pastangos nebuvo bergždžios – naminės degtinės gamybos procesas aptiktas pačiame įkarštyje – kūrenosi laužas, virė raugas. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė Vilniaus rajono gyventoją M.P., gim. 1972 m. Šalia aparato buvo aptikta apie 5 litrus skysčio panašaus į naminę degtinę. Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių rajono PK.

Vilniaus apskrities VPK Švenčionių rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2013-09-23 iki 2013-09-30Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 16 viešosios tvarkos pažeidimų, 2 sukčiavimo, 3 chuliganizmo atvejai, 4 vagystės, 1 eismo įvykis, 36 vairuotojai nubausti už kelių eismo taisyklių pažeidimus, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, rasti 5 lavonai, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 102 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 

Kaltanėniškis aplinkosaugininkams įkliūva jau septintąjį kartą

Rugsėjo 27 d. vakarą Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu dirbo prie Ūsių ežero (Ignalinos r.), kai paskambino kolegos iš Aplinkos apsaugos agentūros ir pranešė, kad turi informacijos apie galbūt vykdomą neteisėtą ungurių žvejybą Kretuonos upelyje, ištekančiame iš Kretuono ežero (Švenčionių r.).

Po 20–30 minučių Utenos inspektoriai jau buvo nurodytoje vietoje. Patikrinę upelio atkarpą nuo ištakos iki geležinkelio tilto, pareigūnai aptiko pastatytą ungurinę gaudyklę ir surengė pasalą. Palei upelį praeidavo vyras: stoviniuodavo, klausydavosi, nesinaudojo jokiais šviesos šaltiniais, nors buvo aklina tamsa. Aplinkosaugininkams tapo aišku, kad tai sargas. Apie 22 val. prie gaudyklės atėjo dar vienas asmuo ir skubiai nubrido prie jos. Patikrinęs gaudyklę, pažeidėjas išbrido ir iš karto buvo sulaikytas. Aplinkosaugininkams įkliuvo Kaltanėnų miestelio gyventojas, kuris su savimi turėjo 5 neteisėtai sugautus ungurius. Pilietis inspektoriams buvo gerai pažįstamas – tai jau septintas jo nusižengimas mėgėjų žvejybos taisyklėms. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta administracinė bauda ir teks atlyginti 5430 Lt gamtai padarytą žalą.

Pareigūnai kartu sulaikė ir sargybą ėjusį pilietį, kuris taip pat jau pakliuvęs į inspektorių akiratį. Tačiau šį kartą pastarasis administracinės atsakomybės išvengs, kadangi tiesiogiai neteisėtoje žvejyboje nedalyvavo – prie pažeidimo padarymo įrankių ir laimikio nebuvo prisilietęs.

Aplinkos ministerijos inf.

 
Reklaminis skydelis