Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2498
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12685
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88715
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Solnečnogorską sveikino delegacija iš Lietuvos

2013 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis Nr.63 (1306)

Švenčionių rajono savivaldybė ir Rusijos Solnečnogorsko municipalinis rajonas jau daugelį metų puoselėja ir plečia įvairiapusius draugiškus ryšius. Bendravimas su kitų šalių atstovais suteikia piliečiams galimybę suprasti vieni kitus, labiau gerbti skirtingas mūsų tradicijas ir tautinius savitumus.

Šiais metais draugiškasis Solnečnogorskas šventė 75 metų jubiliejų. Šios šventės proga mūsų savivaldybės delegacija, vadovaujama tarybos nario Vytauto Bulkos, buvo nuvykusi pasveikinti saulėtojo miesto vadovų ir gyventojų.

Savo jubiliejų miestas pasitiko darbo kolektyvų eisena, kurią pakeitė nuotakų šou. Šventės metu savo darbus demonstravo vietiniai menininkai ir meistrai. Parodoje „Solečnogorskas laiko objektyve“, atskleista visa miesto vystymosi istorija. Fabriko „Lepse“ teritorijoje solnečnogorskiečiai atidengė memorialinę lentą rajono garbės piliečiui Ivanui Strekalovui. 1976 metais inžinierius-energetikas Ivanas Strekalovas darbo ir karo veteranams įkūrė Alyvų alėją. Dabar 4 ha plote auga 120 skirtingų rūšių, virš 800 alyvų krūmų. Nuo 1993 metų kiekvienais metais gegužės mėnesį Solnečnogorske švenčiama Alyvų šventė. 2013 metais Ivanui Strekalovui būtų sukakę 100 metų.

Šventės metu vyko paroda-pardavimas „Meistrų miestas“ ir Solnečnogorsko miesto menininkų darbų paroda.

Rugpjūčio 24 dieną ketvirtus metus iš eilės vyko kasmetinis menų festivalis-konkursas „Saulėtas miestas“. Festivalio direkcijai vadovavo dainininkas ir muzikantas Vladimiras Levkinas. Mes buvome labai maloniai nustebinti, kai šis dainininkas padainuodamas lietuvių kalba dainą „Aš ant balto smėlio, parašiau tau laišką...“ pasveikino mūsų delegaciją.

Konkurse dalyvavo atstovai iš Maskvos apskrities Solnečnogorsko rajono, Michnevo, Dzeržinskio, Klino miestų, iš Smolensko, Rostovo sričių, Stavropolio krašto, iš Maskvos, Riazanės, Baltarusijos Krupki miesto. Švenčionių rajonui, kartu ir Lietuvai, atstovavo Švenčionėlių kultūros centro muzikantas ir atlikėjas Vitalijus Laptevas. Tokiame konkurse jis dalyvauja antrą kartą. Praeitais metais mūsų atstovas buvo įvertintas specialiuoju prizu, na, o šiais metais iškovojo žiūrovų simpatijų prizą ir jam buvo įteikta vertinga dovana.

Žiuri, kurios pirmininku buvo muzikantas, kompozitorius, Rusijos nusipelnęs artistas, nusipelnęs meno veikėjas Vladimiras Presniakovas (vyresnysis), nariais: kino ir teatro aktorius, Rusijos liaudies artistas Aleksandras Michailovas, operos teatro solistas, Galinos Višnevskajos teatro solistas Leonidas Bachtalinas, bei visi žiūrovai ir svečiai įvertino Vitalijaus Laptevo sukurtą ir atliktą Solnečnogorskui skirtą dainą „Saulėtas miestas“. Pasak solnečnogorskiečių, Vitalijaus Laptevo sukurta ir atlikta daina, pretenduoja tapti antruoju miesto himnu. Džiaugėsi širdis stebint žurnalistų kalbinamą triumfuojantį Vitalijų.

Vakare Didžiojo koncerto metu šalia kitų atlikėjų, savo dainomis žiūrovus džiugino Anastasija Spiridonova, Gliukoza, Vitas. Koncertą vedė Konstantinas Michailovas ir Aleksejus Ostudinas. Šventę vainikavo vos ne pusvalandžio trukmės pirotechnikos šou.

Kalbama, kad Solnečnogorsko miestas už tokį pavadinimą skolingas Jekaterinai Didžiajai. Imperatorė, privažiavusi gyvenvietę ir pamačiusi, kaip iš už kalno kyla saulė, susižavėjusi nepakartojamu peizažu, sušuko: „Viešpatie, koks saulėtas kalnas!“. Ir gyvenvietė gavo pavadinimą Solnečnaja Gora. Vėliau atsirado gyvenvietė pavadinimu Podsolnečnij. Susijungus šioms gyvenvietėms buvo įkurta Solnečnogorsko gyvenvietė, 1938 metais įgavusi miesto statusą, mums draugiško miesto su nuoširdžiais, svetingais, darbščiais žmonėmis.

P.S. TARYBOS NARYS KĘSTUTIS TRAPIKAS PASKLEIDĖ MELAGINGĄ INFORMACIJĄ NEVA RAJONAS BUVO LIKĘS BE VALDŽIOS – MERAS VYTAUTAS VIGELIS SOLNEČNOGORSKE NEBUVO.

Audronė LINKUVIENĖ

Mero patarėja

 
Reklaminis skydelis