Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2859
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13046
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89076
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip atpažinti melą iš šypsenos

2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis Nr.61 (1304)

„Žmonės šypsosi dėl įvairių priežasčių, o laimė – tik vieną iš jų.“

Nikas Morganas

(Komunikacijos teoretikas ir treneris)

 

Žmonės turi daugybę kaukių ir tikrai ne visada būna nuoširdūs. Kiekvieną dieną girdime, kaip mums meluoja, tačiau ne visada pavyksta tai suprasti. Kartais norėtųsi įsibrauti į kito žmogaus mintis ir patikrinti, kiek ten yra nuoširdumo. Nors to padaryti negalime, tačiau galime pramokti kūno kalbą, kuri meluoti nemoka. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip melą atpažinti iš šypsenos.

Dėl kokių priežasčių žmonės gali šypsotis?

- Yra laimingi;

- išreiškia kitam žmogui šiltus jausmus;

- nori pasididžiuoti tobula šypsena ar naujai atliktu dantų balinimu;

- jaučiasi kažką nugalėję;

- flirtuoja;

- stengiasi įtikti;

- šypsosi iš baimės;

- šypsosi, norėdami paslėpti skausmą;

- linki kažkam blogo;

- yra pasimetę;

- kt.

Kaip matome, priežasčių šypsotis yra daugybė, o laimė – tai tik vieną iš jų. Labai dažnai žmonės šypsosi meluodami, apgaudinėdami ar turėdami kitų piktų kėslų, tačiau ta šypsena skiriasi nuo nuoširdžios.

Jei norite pamatyti, kaip atrodo nuoširdi šypsena – pažvelkite į mažus vaikus. Šypsotis žmogus pradeda nuo pat kūdikystės. Pirmoji šypsena naujagimio veide atsiranda nepraėjus nei pusei paros nuo gimimo, o kartais ir daug greičiau. Antroji šypsenos fazė prasideda maždaug tarp antrojo ir ketvirtojo gyvenimo mėnesių. Tai „socialinė šypsena“, kurią mažyliai naudoja žvelgdami tiesiai žmonėms į akis. Kūdikiai nieko neapgaudinėja, jų šypsena yra pati nuoširdžiausia. Tačiau pamažu ši būsenos išraiška žmonių gyvenime įgauna daugybę įvairių atspalvių, tokių kaip apsimetinėjimas ar melas.

Vieni žmonės yra geresni melagiai, kiti – prastesni, tačiau kai kurie kūno siunčiami signalai išduoda net didžiausią melagį. Žinoma, yra ir tokių apgavikų, kurie puikiai išmano kūno kalbą ir kai kuriuos melą išduodančius signalus sąmoningai slepia, tačiau tokių yra vienetai. Tad atėjo laikas pagaliau išsiaiškinti, kokia šypsena išduoda melą ir kaip ją atskirti nuo natūralios, nuoširdžios šypsenos. Štai du šypsenos bruožai, kurie išduoda melagius:

Meluojantys žmonės linkę šypsotis ypač entuziastingai;

Melagiai šypsosi tik burna, o ne visu veidu bei akimis, ką daro nuoširdžiai kalbantys bei tikras emocijas reiškiantys žmonės.

Nepaisant to, kad jums besišypsantys žmonės ne visuomet yra nuoširdūs, stenkitės šypsotis kuo dažniau. Šypsena išsklaido neigiamas emocijas, padeda su aplinkiniais užmegzti malonų kontaktą bei skleidžia teigiamas emocijas. Tačiau šypsodamiesi stenkitės būti nuoširdūs. Be to – nepamirškite atkreipti dėmesį, ar su jumis bendraujantis žmogus šypsosi nuoširdžiai – taip apsaugosite save nuo melo ir apgaulės.

Straipsnį parengė odontologijos klinika: www.pilene.lt

 
Reklaminis skydelis