Mes turime 330 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1608
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11795
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87825
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Festivalis „Visagino country“ minės 20-ąjį jubiliejų

2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis Nr.58 (1301)

Rugpjūčio 16-17 dienomis Visagine jau 20-ąjį kartą vyks festivalis „Visagino Country“, kasmet sukviečiantis kantri stiliaus gerbėjus ir visus, vertinančius gyvai atliekamą muziką. Didžiųjų koncertų metu pasirodys atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio šalių, festivalio lankytojus džiugins ir įvairūs papildomi renginiai.

„Visagino country“ – vienas didžiausių kantri muzikos festivalių Rytų Europoje, kasmet vykstantis rugpjūčio viduryje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūrusiame Visagino mieste. Festivalyje dalyvauja Lietuvos bei užsienio atlikėjai, jo metu skamba gyvai atliekama įvairių žanrų kantri muzika: country rock, folk country, rockabilly, blue grass ir kt.

Tarp festivalio dalyvių – kantri muzikos atlikėjas Daniel T. Coates ir grupė „County Road 4” iš JAV, viena geriausių Europos kantri grupių „Music Road Pilots“ iš Olandijos, kantri roko grupė „Shady Lady” iš Norvegijos, energingoji kantri roko atlikėja Laurette Canyon iš Prancūzijos, lenkų kantri muzikos viltimi vadinama Dorota Krawczyk su grupe „Alabama Band“, kantri muzikos veteranai iš Rusijos „Kukuruza“ ir kt. „Visagino country“ jau antrąjį kartą koncertuos ir originalaus „ukr-a-bilio“ stiliaus išradėjai – ukrainietišką folklorą naudojantis kolektyvas „Ot vinta“ iš Ukrainos, kurio humoras ir teigiama energija nepalieka abejingų.

Jubiliejinėje kantri muzikos šventėje dalyvaus ir būrys Lietuvos atlikėjų – „rekordininkas“, visuose iki šiol „Visagino country“ festivaliuose dalyvavęs Virgis Stakėnas, ansamblis „Jonis“, american folk, country ir bluegrass atliekanti grupė „MAG‘Grass, Vitalijus Bogdanovičius su grupe, kantri grupė iš Visagino „Tu-Tu BanD“, taip pat bendras projektas, kuriame lietuvių grupės „Vixva“ solistė Alvita ir klaipėdietė dainininkė Rasa-Serra pasirodys kartu su grupe iš Lenkijos „Alabama Band“.

Festivalio pradžią tradiciškai skelbs motorų gausmas – Visagino miesto gatvėmis judantis kantri tematika puoštų automobilių ir motociklų paradas. Netrūks muzikos, atrakcijų ir pramogų festivalio svečiams dienos metu: linijinių šokių klubai paruošė spalvingą programą ir pakvies visus norinčius jų išmokti, skambės bardo iš Rusijos Sergejaus Blaženkovo improvizacijos kantri tematika, koncertuos jaunimo kolektyvas „Bebrai“ iš Klaipėdos, veiks meno dirbtuvės ir atrakcionai vaikams bei suaugusiems. Dieną naktį šurmuliuos prekybinė mugė, kurioje savo produkciją pristatys tautodailininkai, įvairių maisto produktų ir kitų prekių gamintojai iš visos Lietuvos bei kaimyninių šalių. Koncertas „Kantri giesmės“ tradiciškai pakvies į Visagino šv. Apaštalo Pauliaus bažnyčią, kur skambės atlikėjų Lonstar iš Lenkijos ir Viktor Timašov iš Lietuvos atliekami kūriniai.

Festivalio metu taip pat vyks vaikų ir jaunimo kolektyvų pasirodymai – projektas „Kantri viltys“, kuriame dalyvauja jaunieji dainininkai ir šokėjai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Šiemet pirmą kartą organizuojama ir savaitę trunkanti Dainos stovykla, kurios metu su kantri stiliaus subtilybėmis susipažinę jaunieji atlikėjai pasirodys ir didžiojoje festivalio scenoje.

„Visagino country 2013“ programą bei informaciją apie bilietus rasite festivalio svetainėje www.visaginocountry.lt.

 
Reklaminis skydelis