Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4950
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15137
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91167
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pievų ir ganyklų nušienavimo terminas – rugpjūčio 1 d.

2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis Nr.58 (1301)

Paramos už žemės ūkio naudmenų ir kitus plotus paraiškas šiais metais pateikusių pareiškėjų ūkiuose nuo rugpjūčio 1 d. intensyviai vykdomos patikros, kurių metu tikrinama, kaip pareiškėjai laikosi geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimų. Vienas tokių reikalavimų – ganyklos arba pievos, taip pat daugiametės ganyklos arba pievos, naudojamos gyvuliams ganyti, turi būti nuganytos arba nušienautos iki rugpjūčio 1 d.

Šienas ar nupjauta žolė ganyklose arba pievose, taip pat daugiametėse ganyklose arba pievose turi būti sutvarkyta – išvežta iš lauko; žalioji masė šienavimo metu susmulkinta ir tolygiai paskleista ganyklų arba pievų, taip pat daugiamečių ganyklų arba pievų plotuose; šienas sudėtas į kūgius arba lauke paliekamas supresuotas šienas. Šie darbai taip pat turi būti atlikti iki kiekvienų metų rugpjūčio 1 d.

Nemažai pareiškėjų klaidingai mano, kad nušienauti pievas ir ganyklas reikia iki rugpjūčio 15 d. Tik praėjusiais metais (2012 m.) nušienavimo terminas, atsižvelgiant į tai, kad didžiojoje Lietuvos dalyje vyravo drėgmės perteklius, kuris turėjo įtakos šienavimo ir šieno sutvarkymo darbams, žemės ūkio ministro įsakymu buvo pratęstas iki rugpjūčio 15 d. 

Pagal NMA  inf.

 
Reklaminis skydelis