Mes turime 262 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1466
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20010
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67336
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionyse rungtyniavo 9 rajonų seniūnijų komandos

2011 m. liepos 13 d., trečiadienis Nr. 50 (1097)

Gražiai į Švenčionių 525 metų jubiliejų renginių pynę įsipynė Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių II etapo varžybos. Iš 10 į zoną įeinančių rajonų varžytis į Švenčionis atvažiavo 9 rajonų sportininkai. Dalyvavo komandos iš Širvintų, Šalčininkų, Elektrėnų, Trakų, Ukmergės, Molėtų, Vilniaus rajonų ir Vilniaus miesto seniūnijų bei, žinoma, šeimininkų – Švenčionių r. – komanda. Seniūnijų varžybas jau ketvirti metai organizuoja asociacija „Sportas visiems“. Šį kartą buvo rungtyniaujama keliose sporto šakose: futbolo 6x6 rungtyje žaidė tik vyrų komandos, parko tinklinio (tai nauja, sparčiai populiarėjanti tinklinio sporto rūšis) rungtyje jau rungėsi ir vyrų, ir moterų komandos, krepšinio aikštelėje varžėsi taip pat ir moterys, ir vyrai bei senjorai ir senjoros. Taip pat vyko šaškių, šachmatų, smiginio, stalo teniso komandinės varžybos bei seniūnijų trikovės varžybos. Kaipgi sekėsi mūsų rajono seniūnijų komandoms? Į šį klausimą paprašiau atsakyti Švenčionių PUC direktorių Stavislav Podvoiskij.

- Kadangi konkurencija buvo didelė, tai mūsų sportininkų pasirodymą vertinu gerai. Juolab, sunkiausia buvo ne varžybas organizuoti, o žmones surinkti. Prieš zonines varžybas mes surengėme rajono seniūnijų varžybas. Jų nugalėtojai ir atstovavo rajonui zoninėse varžybose. Geriausiai sekėsi stalo teniso komandai, kuri iškovojo I vietą ir teisę dalyvauti finalo varžybose rugsėjo 17 d., kurios vyks Birštone. II vietas užėmė merginų krepšinio ir Sarių tinklinio vyrų komanda. III vietą užėmė smiginio komanda, IV vietas užėmė vyrų krepšinio komanda bei šaškių ir šachmatų komandos. Už gerą varžybų organizavimą gavome Padėkas. Tikiuosi, kad ir sportininkai išsivežė gerus įspūdžius iš mūsų rajono, nes varžybos buvo organizuotos kompaktiškai, tai leido rajonų komandų atstovams palaikyti vieniems kitus, - kalbėdamas apie varžybas, sako PUC direktorius Stanislav Podvoiskij. Beje, ir gamta sportininkams nepagailėjo gero oro, o tai rungtyniaujant lauke – labai svarbu.

Tiesa, teisę dalyvauti finalinėse seniūnijų varžybose be kovos laimėjo Švenčionių m. seniūnė Ina Sinienė, kuri vienintelė iš seniūnijų užsiregistravo dalyvauti seniūnijų trikovės varžybose. Kadangi daigiau konkurentų neatsirado, tai Ina automatiškai tapo nugalėtoja.

 

Algis JAKŠTAS