Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2836
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13023
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89053
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Liberalų būstinėje Švenčionėliuose atlikta krata ir poėmis

2013 m. liepos 31 d.,trečiadienis Nr.54 (1297)

Ketvirtadienį, liepos 25 d., Švenčionėlių mieste pasirodė didelės policijos pajėgos. Po grupės „vietinių“ konfliktų su romais pradėjusius patruliuoti Švenčionėlių mieste Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato mobiliosios kuopos ekipažus žmonės jau įprato matyti, bet mieste pasirodęs toks pareigūnų skaičiaus ketvirtadienio pavakare gyventojus pribloškė. Ne viena dešimtis nevietinių uniformuotų pareigų, tarp jų ir „Aro“, bei kita tiek – civiliais drabužiais.

Dėmesio centre vėl atsidūrė Liberalų ir centro sąjungos rajono skyriaus būstinė – ta pati, iš kurios prieš savivaldybių rinkimus ištisomis paromis miestui buvo demonstruojamas vienos laidos įrašas, ką galima būtų prilygti greičiau rinkėjų „smegenų plovimui“ arba psichologinei atakai prieš rinkėjus, o ne agitacijai. Ši vietinių liberalų karštai ginama būstinė ne kartą buvo minima įvairių konfliktų kontekste – tai iš jos išbėga vyrai, tai į ją eina kažkokie asmenys, pasak vieno liberalo, „turbūt ne į partiją stoti“... Ketvirtadienį toje pačioje būstinėje atlikta krata. Nelaukti „svečiai“ tuo pačiu metu taip pat atliko kratas kai kurių labai pamėgusių šią būstinę asmenų ir net jų artimųjų namuose. Iki šiol tvirtinę, kad ši neva atvira visiems patalpa – tiesiog mėgstama jaunimo susibūrimo vieta, šįkart vietiniai liberalai priversti patylėti. Gal ne šiaip sau išduodami teismo orderiai kratoms atlikti? Šio fakto nei paneigsi, nei nuslėpsi – pro stiklines būstinės duris praeiviai kelias valandas laisvai galėjo stebėti, kaip pareigūnai atlieka kratą. Įėjimą į būstinę saugojo ginkluotas pareigūnas. Kaip jau buvo minėta, tuo pačiu metu Švenčionėliuose buvo atliekama bent dešimt kratų. Operaciją vykdė Vilniaus rajono kriminalinės policijos skyrius. Kaip vėliau paaiškino tyrimą prižiūrintis prokuroras, tuo siekta, kad būtų objektyviau. Atrodo, pareigūnų dėmesį „pelnę“ asmenys šįkart buvo užklupti netikėtai. Prokuroras pavirtino, kad kratos vyko, liberalų būstinėje atliktas kompiuterio poėmis.

Neoficialūs šaltiniai teigia, kad kratų metu galėjo būti rasta ir, kaip įprasta sakyti, į ginklus panašių daiktų, bet pareigūnai to nei patvirtina, nei detaliau operacijos ir jos rezultatų nekomentuoja, nes vyksta tyrimas. Vilniaus rajono apylinkės teismas priėmė procesinį sprendimą atlikti kratas pagal jau anksčiau vykdomus du tyrimus – dėl sužalojimo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Be to, pasak prokuroro, dar gali būti atliekami papildomi veiksmai, tad bet kokių operacijos detalių atskleidimas galėtų pakenkti tyrimo eigai. Dėl tyrimo sudėtingumo ir didelės apimties prokuroras žada išsamiau pakomentuoti situaciją ne anksčiau kaip po mėnesio.

Pasirodę Švenčionėlių mieste pavakare, pareigūnai čia darbavosi iki vėlyvos nakties. Vėlų vakarą mieste kaip pabaidytas spiečius zujo jaunimo automobiliai, nors pareigūnai juos dažniausiai stabdė ir atidžiai tikrino. Dar apie 23 val. vilniečiams pareigūnams įkliuvo M.P. (gim. 1983 m.), kuris, siekdamas išvengti administracinės nuobaudos už KET pažeidimą, Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos vyresniesiems patruliams davė 290 litų kyšį. Matyt, visus, kiek turėjo... Vyras automobilį vairavo neblaivus, jam nustatytas 0,8 promilės girtumas. Įtariamasis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis