Mes turime 569 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2049
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20470
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:102219
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip vasarą leido Švenčionių vidurinės mokyklos jaunieji miško bičiuliai

2013 m. liepos 24 d., trečiadienis Nr.52 (1295)

Švenčionių vidurinės mokyklos mokyklos JMB būrelio „Žuvėdra“ nariai džiaugėsi savo sėkme – galimybe praleisti visą savaitę (birželio 29 d. – liepos 5 d.) stovykloje „Mūsų žalioji vasara“.

Švenčionių vidurinės mokyklos mokyklos JMB būrelio „Žuvėdra“ nariai dalyvauja įvairiuose konkursuose, todėl  šeši  būrelio nariai gavo nemokamą kelionę į vasaros stovyklas. Šiais metais stovykla vyko Pajūrio regioninio parko teritorijoje, ant jūros kranto, įsikūrusioje vaikų poilsio stovyklavietėje „Žilvitis“, Karklės k., Klaipėdos rajone. Tenai jaunieji miško bičiuliai gilino savo žinias su labai smagiais vadovais ir lektoriais iš visos Lietuvos.

Jūros bangos, saulės spinduliai, paplūdimys, būrys draugų... Kas gi to nenorėtų? Tačiau nepaisant viso šio gėrio, stovyklos tikslas galop nebuvo vien tik pailsėti ant smėliuko. Jaunieji stovyklautojai vyko interaktyvūs užsiėmimai gamtoje. O esminė programos dalis buvo miško universitetas, kurio metu jaunieji miško bičiuliai išklausė šešias paskaitas: ,,Miško gyvūnai“, ,,Ekoteatras“, ,,Išgyvenimas miške“, ,,Geofiziologija“, ,,Miško paukščiai“, ,,Atsakingos miškininkystės principai“. Tarp paskaitas vedusių lektorių buvo ir mūsų kraštietis Andrėjus Gaidamavičius.

Stovykloje vyko 3 būrių („Tarzanai“, „Žydrasis namelis“ bei „Miško partija“) prisistatymai, kuriuose miškinukai pristatinėjo save ir iš kūrybinės, ir iš mokslo pusės. Taip pat buvo rengiamas proto mūšis „Miško išminties olimpiada“. Daugiausia ovacijų bei plojimų sulaukė talentų konkursas. Jame jaunieji miško bičiuliai rodė išskirtinius talentus bei sugebėjimus, kaip eilėraščių rašymas, grojimas, dainavimas, pilvo krutinimas, piešimas, itin garsus švilpavimas ar šokis.

Jaunieji miškininkai stovykloje ne tik mokėsi, bet ir sportavo kaip reikiant. Dalyvavo įvairiuose žygiuose, taip pat ir naktiniame, kuriame pakeitę išvaizdą turėjo atlikti interaktyvias užduotis, kad galėtų žygiuoti toliau. Taip pat miškininkai praplėtė istorijos žinias aplankydami artilerijos bateriją „Memel-Nord“, esančią Giruliuose, netoli Klaipėdos. Surengtos ir mini varžybos norint sužinoti, kuris būrys stipriausias. Kiekvieną vakarą visi šoko diskotekoje, linksminosi. O priešpaskutinė diena buvo praminta „alubtadieniu“ – diena, kuri prasidėjo atvirkščiai negu įprasta - nuo vakarienės, vadų apsikeitimo bei šokių ir visokių vadų sugalvotų smagių užduočių mums. Šią dieną jaunieji miško bičiuliai praleido neįprastai.

Tikriausiai nebuvo nei vieno, kurio širdelė nebūtų suspurdėjusi paskutiniąją stovyklos dieną. Gi taip sunku palikti naujus draugus ir tokį šaunų kolektyvą! Nepaisant visko, visi džiaugiasi sugrįžę namo su tokiu gausiu glėbiu naujų žinių ir įspūdžių. Jaunieji miškininkai nori padėkoti už viską VĮ Švenčionėlių miškų urėdijai.

Ineta DAUGIRDAITĖ