Mes turime 260 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1461
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20005
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67331
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos Prūdiškės girininkijoje atnaujintos dvi stovyklavietės

2013 m. liepos 17 d., trečiadienis Nr.50 (1293)

Visuomenės poreikiams VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos patikėjimo teise valdomuose miškuose išvystyta rekreacinė infrastruktūra – įrengta: 9 stovyklavietės, 16 poilsiaviečių, 21 atokvėpio vieta, 2 miško pažintiniai pėsčiųjų takai. Dauguma poilsiaviečių ir stovyklaviečių yra įrengtos urėdijos pušynuose.

Kasmet skiriamos lėšos rekreacinių objektų remontui. Šiais metais atnaujintos dvi stovyklavietės Prūdiškės girininkijoje. 2012 metų lapkričio mėnesį buvo atliktas dviejų stovyklaviečių prie Didžiojo Siaurio remonto darbų pirkimas supaprastinto mažos vertės pirkimo apklausos būdu šiems darbams atlikti: išardyti seną tiltelį, įrengti naują tiltelį, pavėsines su stalais ir suolais, seną lauko tualetą pakeisti nauju, suremontuoti laužavietes, pagaminti ir įrengti informacinius stendus su stogeliais. Minėtus darbus atliko UAB „SV statyba“.

Rekreaciniai miškai Prūdiškės girininkijos valstybinės reikšmės miškuose užima 85,1 ha. Tai valstybinių parkų rekreacinių zonų miškai. Girininkijos teritorijoje yra įrengtos trys stovyklavietės ir viena poilsiavietė. Dvi stovyklavietės yra prie Didžiojo Siaurio ežero 87 kvartale ir viena prie Apskričio ežero 68 kvartale. Šios stovyklavietės yra intensyviai lankomos.

Be to, girininkijos miškuose dar yra 8 stovyklavietės prie Didžiojo Siaurio, Mažojo Siaurio ir Peršokšnų ežerų, kurias įrengė Labanoro regioninio parko direkcija, o surinktų atliekų išvežimą apmoka Švenčionėlių miškų urėdija.

Atnaujintos stovyklavietės laukia miško lankytojų ir poilsiautojų!

Onutė GYLIENĖ

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistė