Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3100
mod_vvisit_counterŠią savaitę:9510
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91259
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Diskutuojama dėl atliekų tvarkymo mokesčio metodikos

2013 m. liepos 17 d., trečiadienis Nr.50 (1293)

Ministerijų atstovų pasitarime svarstytas Rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo metodikos projektas. Kadangi projektui buvo pateikta nemažai pastabų, posėdžio metu buvo nuspręsta projekto rengėjams, t.y. Aplinkos ministerijai, pasiūlyti surengti pasitarimą, kuriame dalyvautų Teisingumo ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Vyriausybės kanceliarijos teisės departamento ir kitų suinteresuotų institucijų atstovai, ginčytinoms nuostatoms aptarti. Vėliau planuojama suderintą ir patikslintą projektą svarstyti ministerijų atstovų pasitarime. Atsižvelgiant į tai, liepos 15 d. Aplinkos ministerijoje vyko minėtos metodikos aptarimas.

Viena pagrindinių savivaldybių pastabų yra kainos nustatymas daugiabučiams gyvenamiesiems namams. Savivaldybių nuomone, lyginat su individualiais namais, daugiabučiai pasižymi savo specifika. Jei individualiems namams nustatyti kainą pagal siūlomą metodiką nebus sudėtinga, tai su daugiabučiais namais gali kilti tam tikrų problemų. Todėl buvo išsakytas siūlymas metodikoje numatyti, kad nustatant kintamosios rinkliavos dedamąją būtų galima atsižvelgi ir į gyventojų skaičių.

Taip pat metodikos įgyvendinimui skirti pereinamąjį 2 metų laikotarpį bei numatyti, kad nekilnojamo turto savininkų (arba jų įgaliotų asmenų) deklaravimas, jog nustatytu laikotarpiu nebus naudojamasi nekilnojamojo turto objektu ir tuo laikotarpiu komunalinės atliekos nebus imamos, vyktų savivaldybių nustatyta tvarka.

LSA inf.