Mes turime 344 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1554
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17755
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93785
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Alių durpyne – tarptautinės pratybos

2013 m. birželio 22 d., šeštiadienis Nr.45 (1288)

Birželio 20 d. pirmą kartą Lietuvoje surengtos tarptautinės lauko taktinės pratybos „Alex 2013“, kuriose buvo gesinamas tariamas durpyno ir miško gaisras. Svirkų seniūnijoje, Girdėnų kaime, UAB „Alių durpynas“ eksploatuojamame durpių lauke ir šalia esančiame miške, buvo numatytas toks pratybų scenarijus: įsiplieskus dideliam durpyno ir miško gaisrui šalies pasienio regione Lietuvos priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų likviduoti gaisrą neužtenka (visoje Lietuvos teritorijoje siaučia gamtinio pobūdžio gaisrai), todėl skelbiama ekstremalioji situacija ir į pagalbą pasitelkiamos kaimyninių šalių – Latvijos ir Baltarusijos Respublikų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės sraigtasparnis bei Krašto apsaugos ministerijos Oro pajėgų sraigtasparnis. Pratybose „Alex 2013“ dalyvavo per 70 ugniagesių iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos bei per 30 kitų tarnybų darbuotojų.

Šiomis pratybomis siekta tobulinti Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos civilinės saugos sistemų bendrus veiksmus kilus dideliam durpyno bei miško gaisrui šių šalių pasienio regione, koordinuoti veiksmus su karinėmis oro pajėgomis, išbandyti įsigytą specialiąją techniką durpynų gaisrams gesinti bei atlikti sienos kirtimo procedūras, sutelkiant atskirų valstybių pajėgas.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis