Mes turime 521 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4402
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22823
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:104572
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių bažnyčioje Pirmąją Komuniją priėmė 46 vaikai

2013 m. birželio 5 d., trečiadienis Nr.40 (1283)

Pirmosios Komunijos šventė vaikams ir jų tėvams, krikšto tėvams, giminėms yra šventė tikrąja šio žodžio prasme, ypač, kai tai šventei suteikiama prasmės aureolė. Tokią gražią šventę birželio 1 d. turėjo 46 Pirmąją Komuniją Švenčionėlių bažnyčioje priėmę vaikai.

Dar gerokai prieš šv. Mišias šventoriuje rinkosi šventiškai pasipuošę vaikai, jų tėveliai, giminės. Visas šurmulys nurimo, kai pasirodė kunigas Renaldas Kučko, kuris, pasveikinęs visus, dar kartą priminė būsimų šventinių pamaldų eigą. Po tėvų palaiminimo vaikai darnia eisena įžengė į bažnyčią, prasidėjo šv. Mišios.

- Broliai ir seserys, mieli vaikučiai, pirmiausia noriu jums padėkoti už šią tikėjimo šventę, kurioje man suteikėte galimybę dalyvauti. Dėkoju jums už visus susitikimus mokykloje per pamokas, bažnyčioje, kur taip gražiai ir nuoširdžiai galime melstis ir dėkoti Dievui už tikėjimo dovaną. Šiandien aš irgi prisimenu savo Pirmosios Komunijos dieną, šią dieną turbūt prisimena ir jūsų tėvai, krikšto tėvai, artimieji, draugai. Prisimename išpuoštą bažnyčią, vargonų muziką ir daug kitų gražių dalykų. Bet visų mano gražių ir džiugių prisiminimų pats svarbiausias – tai supratimas, kad Jėzus apsilankė mano širdelėje. Supratau, kad priimdamas Komuniją, pasirenku keliauti per gyvenimą su Jėzumi. Jėzus savo brangiems vaikams, mažiems ir dideliems, siūlo šventąją Komuniją kaip valgį gyvenimo kelionei. Jis sako: „Aš esu gyvoji duona, nužengusi iš dangaus, kas valgys tą duoną nuo altoriaus, gyvens per amžius“. Šiuo maistu jis nori sustiprinti kiekvieną. Priimdami eucharistiją daromės panašesni į Jėzų, tampame tokiais žmonėmis, kokius jis mus myli ir kokius sukūrė.

Brangūs berniukai ir mergaitės, broliai ir seserys, kartodamas šv. Mišių žodžius „Ramybė jums“ prašau Dievo, kad jūsų gyvenime netrūktų džiaugsmo ir tebūnie jūsų gyvenimas gražus, - pradėdamas šv. Mišias kalbėjo kunigas Renaldas Kučko. Šiuose kunigo žodžiuose yra daug, labai daug tiesos, nes priimdamas Pirmąją Komuniją žmogus žengia dar vieną žingsnį arčiau Dievo, o ir tos dienos prisiminimai išlieka visą gyvenimą.

Kokie rimti ir susikaupę šv. Mišių metu buvo vaikai, kokie išdidūs jie nešė aukas ir iš kunigo Renaldo Kučko priėmė Pirmąją Komuniją.

Pasibaigus šv. Mišioms buvo nuoširdūs padėkos žodžiai už Pirmajai Komunijai parentus vaikus. Nuoširdų „ačiū“ tėvų atstovai tarė Švenčionėlių parapijos klebonui Edmundui Paulioniui, kunigui Renaldui Kučko, mokytojoms Giedrai Umbražiūnienei ir Laimai Misiūnienei ir visiems, kurie padėjo paruošti vaikus Pirmajai Komunijai, kurie prisidėjo ruošiant gražią ir prasmingą šventę.

Algis JAKŠTAS