Mes turime 320 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5440
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19300
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91657
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Moksleiviai kviečiami dalyvauti konkurse

2013 m. gegužės 8 d. trečiadienis Nr.32 (1275)

Balandžio mėnesį bibliotekas ir mokyklas pasiekė informacija apie projektą „Skaitymas:sėkmė ir džiaugsmas. Skaitymo konkursas bei šventės vaikams ir jaunimui Lietuvos bibliotekose“.

Konkurso organizatoriai:Tarptautinė LIONS klubų asociacija (LIONS-angliškų žodžių „Liberty“(laisvė), Intelligence“(intelektas), „our Nations Safety (mūsų tautų saugumas pirmųjų raidžių santrupa) ir Lietuvos bibliotekininku draugija (LBD).

Konkurso tikslai ir uždaviniai:

1.Skatinti vaikus ir jaunimą skaityti lietuvių ir užsienio autorių grožinės literatūros knygas, 2.Populiarinti Lietuvos leidyklų naujausią grožinę literatūrą, 3. Įtraukti į konkursą bibliotekas, skaitytojus, žiniasklaidą.

Konkursas vyksta 2013m. balandžio-gegužės mėnesį. Bibliotekos ir mokyklos turi skirtingoms moksleivių amžiaus grupėms: 1-4kl., 5-6kl., 7-12kl. rekomenduojamos skaityti literatūros sąrašus. Šiuose sąrašuose yra daugelis populiarių ir pamėgtų knygų mažiems ir vyresnio amžiaus skaitytojams-Kasparavičiaus K. “Povandeninė istorija“, Marcinkevičiaus J.“Laukinė kriaušė“, Palčinskaitės V. “Muzika troliui“, “Žiemos išdaigos“:eilėraščių ir pasakų rinktinė“, ir kt. Pagal konkurso nuostatus dalyviai moksleiviai pasirinks mėgstamiausią knygą, perskaitę savarankiškai turės parašyti recenziją ar sukurti iliustraciją apie perskaitytą knygą. Vienas dalyvis konkursui gali pateikti ir recenziją, ir iliustraciją. Iki gegužės 31d. įskaitytinai dalyviai kūrybinius darbus turi atsiųsti elektroniniu paštu arba atnešti į artimiausią projekte dalyvaujančią biblioteką.

Konkursui pateiktas recenzijas ir iliustracijas pirmiausia vertins Švenčionių raj.savivaldybės Viešojoje bibliotekoje sudaryta komisija. Iki birželio 10d. bus išrenkamos 2 geriausios recenzijos ir 2 iliustracijos kiekvienoje amžiaus grupėje: 1-4kl., 5-6kl., 7-12kl. Geriausi mūsų rajono moksleivių kūrybiniai darbai tolimesniam vertinimui bus siunčiami į Lietuvos nacionalinę M.Mažvydo biblioteką, čia sudaryta komisija sprendimą dėl laimėtojų priims kartu su LIONS atstovais. Konkurso nugalėtojai skelbiami 2013m. birželio 26d.

Atrinkus 12 recenzijų ir 12 iliustracijų bus išleistas 2014m. kalendorius. Kūrybiškiausi konkurso dalyviai gaus dovanas ir prizus-kiekvienos amžiaus grupės nugalėtojams bus įteikti planšetiniai kompiuteriai, knygos, elektroninės knygų skaityklės ir kt. Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje lapkričio mėnesį vyks baigiamasis renginys-konferencija, bus apdovanoti konkurso nugalėtojai.

Apie šį konkursą daugiau informacijos galite rasti internete www.skaitymometai.lt, www.svencioniuvb.lt. Apie kitus renginius vykdant konkursą rašysime savivaldybės Viešosios bibliotekos svetainėje www.svencioniuvb.lt/naujienos ir www.facebook.com/Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Kviečiame moksleivius aktyviai dalyvauti šiame konkurse ir laukiame kūrybinių darbų.

Violeta Bruvinskienė,

Švenčionių raj. savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja

 
Reklaminis skydelis