Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2366
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18567
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94597
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Poetų V.Kazielos ir A.Cimbolaičio kūrybos popietė Pašaminėje

2013 m. balandžio 20 d. šeštadienis Nr.28 (1271)

Praeitą savaitę teko dalyvauti gerai pažįstamų poetų Vytauto Kazielos ir Algimanto Cimbolaičio kūrybos popietėje Pašaminės kaimo bibliotekoje. Poezijos popietę bendromis jėgomis organizavo Pašaminės kaimo bibliotekos bibliotekininkė Loreta Jusienė ir Švenčionėlių kultūros centro Pašaminės kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė. Kultūros įstaigų darbuotojos, rengdamos poezijos popietę ir susitikimą su poetais, įdėjo tikrai daug pastangų, todėl šiek tiek nustebino negausus žiūrovų skaičius. Kartais sunku suprasti tuos žmones – tai skalambija, kad nieko nevyksta, kad nėra renginių, tai neina į organizuojamus renginius. Tiek jau to, kas neatėjo – neatėjo, o atėjusieji tikrai neturėjo nusivilti renginiu, nes ir Vytauto Kazielos, ir Algimanto Cimbolaičio poezija yra gili ir prasminga. Beje, abu kūrėjai turi dar vieną panašumą – pomėgį fotografijai.

Šiltą gaidą į poezijos popietę įnešė Švenčionėlių progimnazijos merginų kvartetas „Styga“, vadovaujamas Daivos Černiauskienės. Po įžanginių bibliotekininkės Loretos Jusienės žodžių ir svečių pristatymo, kvarteto „Styga“ atliekama daina ir prasidėjo poezijos popietė. Pirmasis kalbėjo ir savo naują knygą „Užklumpa šviesa“ pristatė Lietuvos rašytojų sąjungos narys uteniškis Vytautas Kaziela.

- Kai gavau pasiūlymą išleisti knygą, labai rimtai ėmiau atrinkinėti eilėraščius. Atmetimas buvo beveik 50 procentų. Šioje knygoje tarsi bandau apmąstyti savo giminės, savo gyvenimo kelią. Knygoje puslapis po puslapio praeina vyriškosios šeimos giminės dalies gyvenimo linija, - pristatydamas savo knygą sakė poetas Vytautas Kaziela, kuris po to perskaitė nemažą pluoštelį eilėraščių iš šios knygos. Po to vėl skambėjo kvarteto atlieka daina.

Algimantas Cimbolaitis prieš pradėdamas skaityti savo eilėraščius trumpai papasakojo apie savo gyvenimą ir kelią į poezijos pasaulį. Algimantui vaikystėje teko patirti tremtinio dalią, o talentą poezijai, ko gero, paveldėjo iš tėvo, kuris taip pat rašė eilėraščius. Algimantas Cimbolaitis rašo ne tik eilėraščius, bet ir šmaikščius aforizmus. Jo perskaityti eilėraščiai taip pat buvo pilni gyvenimiškos patirties.

Poetams dar kartą teko perskaityti po pluoštą eilėraščių, o poezijos popietė baigėsi, kaip ir prasidėjo, Švenčionėlių progimnazijos merginų kvarteto „Styga“ atlikta daina.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis