Mes turime 548 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5766
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12176
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93925
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vėl kviečia „Juoko sūkurys“

2013 m. balandžio 10 d. trečiadienis Nr.25 (1268)

Balandžio 14 d., sekmadienį, nuo 12 val. į Švenčionėlių miesto kultūros centrą vėl kvies visų pamėgtas „Juoko sūkurys“. Šiemet šis mėgėjų teatrų festivalis – jau pilnametis, bus rengiamas jau 18-ąjį kartą.

Žiūrovai pamatys ir pamėgtus gerai visiems žinomus kolektyvus – Panoterių kultūros centro mėgėjų teatrą, Trakų karališkąjį teatrą, Vilniaus kultūros centro senjorų teatrą, ir šio festivalio debiutantus – Švenčionių pradinės mokyklos teatras bei svečiai iš Lenkijos, Bialystoko jaunimo kultūros namų teatras „Nieznany“.

Švenčionėlių liaudies teatras pristatys žiūrovams psichologinę jaunimo problemas ir gyvenimo prasmės ieškojimus gvildenančią E.Untulio pjesę „Mėnulio jūros“.

Šiemet žiūrovus džiugins ir ne viena naujovė. Švenčionių krašto tarme puikiai vaidinamas smagus Švenčionių pradinės mokyklos spektaklis „Jonuko liga“ tikrai patiks komedijas mėgstantiems žiūrovams. O svečiai iš Lenkijos pristatys ir vieną spektaklį su lėlėmis – tokio režisūrinio sprendimo per visą „Juoko sūkurio“ gyvavimo laikotarpį dar tikrai nebuvo.

Šįkart taip susiklostė, kad daugelyje spektaklių vienaip ar kitaip bus kalbama apie mirtį. Vienur rimčiau, kitur su humoru, bet nuo to žmogus niekur negali pabėgti.

Kai XVIII tarptautinio mėgėjų teatrų festivalio „Juoko sūkurys“ programa jau buvo sudėliota, rengėjus pasiekė skaudi žinia – žuvo labai geri Švenčionėlių kultūros centro ir liaudies teatro draugai, nuolatiniai „Juoko sūkurio“ dalyviai Germanavičiai iš Anykščių, kurių spektaklis Švenčionėliuose, kaip ir kasmet, turėjo būti rodomas ir šiemet. Deja, gyvenimas pasisuko kiek kitaip, visos Lietuvos mėgėjų teatras neteko kūrybingų žmonių, o visa teatralų mėgėjų bendruomenė – ir puikių draugų.

Tad Švenčionėlių kultūros centro kolektyvas, rengiantis jau 18-ąjį „Juoko sūkurį“ kviečia visus ateiti ir pabūti kartu kol dar esame, pasijuokti, pamąstyti, pabendrauti, pamatyti senus pažįstamus ir susipažinti su naujais būsimais draugais.

Irena POŽĖLIENĖ