Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:49
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16250
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92280
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projektas „Mes rūšiuojam“

2013 m. kovo 20 d. trečiadienis Nr.20 (1263)

Švenčionių vidurinė mokykla dalyvauja projekte „Mes rūšiuojam“. Tai didžiausias Lietuvoje ekologinis projektas, skirtas aplinkos saugojimui, taršos mažinimui ir visuomenės ugdymui. Projekto tikslas – skatinti ir mokyti visuomenę, o ypač mokyklos auklėtinius – moksleivius, rūšiuoti ir rinkti atskirai elektros ir elektroninės įrangos (EEĮ) ir nešiojamųjų baterijų (NB) atliekas, jų nešalinti su buitinėmis atliekomis, mažinti aplinkos taršą, šviesti ir informuoti visuomenę, taip pat siekti, kad EEĮ ir NB atliekas mokyklos bendruomenės nariai galėtų priduoti kiek įmanoma patogiau, arčiau namų.

Projektas „Mes rūšiuojam“ vyksta 2012-2013 mokslo metais (prasidėjo 2012 m. rugsėjo 20 d., baigsis 2013 m. gegužės 10 d.). Rudeninė EEĮ ir NB atliekų surinkimo akcija tęsėsi nuo 2012 m. spalio mėnesio iki 2013 m. sausio mėnesio. Pavasarinė EEĮ ir NB atliekų surinkimo akcija bus organizuojama nuo 2013 m. kovo mėnesio iki 2013 m. gegužės mėnesio.

Dalyvauti projekte mokinius paskatino karjeros ugdymo mokytoja Liudmila Semaško, o organizacinius klausimus sprendžia ir darbams vadovauja mokyklos socialinė pedagogė Tatjana Šalakitskaja. Prie projekto vykdymo daug prisideda biologijos mokytoja Lilija Rutkovskaja su „Jaunųjų gamtininkų“ būrelio nariais. Kartu dirbdami jie sukūrė ir pakabino informacinį stendą, kuriame pateikė informaciją apie projektą, o būrelio užsiėmimų metu pagamino lankstinukus, akcentuojančius projekto svarbą bei naudą. Jaunieji gamtininkai padalino lankstinukus mokiniams ir paaiškino, kokias atliekas galima rinkti.

Pirmame projekto „Mes rūšiuojam“ etape buvo surinkta ir priduota 1078 kg elektros ir elektroninės įrangos bei 22 kg nešiojamųjų baterijų. Aktyviausiai dalyvavo: Dovydas Platonovas 2L, Karina Dalgedaitė 3R, Maksim Dalgeda 3R, Diana Platonova 3R, Augustinas Petrovskis 5A, Valentinas Lukšis 5A, Oksana Žegarytė 5C, ArtūrasUrbonavičius 5D, Aurimas Činčikas 5D, Evaldas Cmylko 5D, Karolina Ščit 5R, Igor Ščit 5R, Petras Skarankevičius 6L, Saulius Subačius 6L, Rolandas Baranauskas 8L, Sigutė Ulbaitė 8L,Vitalijus Mažuto 8L,Viktorija Markevič 8R, Karina Keiran 8R, Milana Naidionova 8R, Renata Tomaševič 10L, Ernest Griken 10L. Daugiausiai atliekų surinkusiems mokiniams bus skirta pažintinė ekskursija.

Dabar mokykloje vyksta pasiruošimas II etapui.

Lilija RUTKOVSKJA

„Jaunųjų gamtininkų“ būrelio mokytoja

 
Reklaminis skydelis