Mes turime 153 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:276
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14275
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61601
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Akcija „Baltasis badas“

2013 m. kovo 6 d. trečiadienis Nr.17 (1260)

Žiema paukšteliams ir žvėreliams tikras išlikimo metas. Storas sniego patalas užkloja laukus ir miškus. Vargiai žvėreliai pasiekia užsnigtą žolę, sunkiai laupo medžių žievę ir graužia šakeles. O mažieji sparnuočiai neišgalėtų žiemoti, jei ne gerieji žmonės, kurie įrengia lesyklėles ir parūpina maisto.

Mūsų Švenčionių vidurinėje mokykloje jau tapo tradicija organizuoti akciją „Baltasis badas“. Šiais mokslo metais akciją organizavo „Jaunųjų gamtininkų“ būrelis, kuriam vadovauja biologijos mokytoja Lilija Rutkovskaja. Jaunieji gamtininkai padarė informacinius plakatus ir skelbimus, kuriuose kvietė mokinius atnešti į mokyklą šieno, morkų, bulvių, kopūstų, burokų, duonos trupinių, sėklų, grūdų ar kruopų. Mokyklos kieme visą žiemą stovi lesyklėlė, o į ją jaunieji gamtininkai kasdien paberia lesalo. Lesyklėlėje mėgsta lankytis zylės, kėkštai ir geniai.

Renginys vyko mokyklos kieme vasario 28 d. Mokyklos direktorius Jurij Semaško pasveikino akcijos dalyvius. Jis sakė, kad visų mūsų pagalba miško žvėreliams yra labai svarbi, nes saugomas brangus gamtos turtas – gyvūnija. Kitaip tariant, darydami gerus darbus gamtai patys žmonės tampa geresni. Mokyklos direktorius yra ne tik gamtos mylėtojas, bet ir jos žinovas.

Visas vaikų sukauptas maistas žvėreliams buvo sukrautas ir nuvežtas į mišką.

Akcijos ir netradicinė veikla skatina mokinių norą pažinti gamtą, domėtis jos pokyčiais, suvokti veiklos prasmingumą, ugdo mokinių komunikavimo gebėjimus, puoselėja kultūrinio sąmoningumo, sveikatos ir gyvenimo įgūdžius.

Nuoširdžiai dėkojame mokiniams, jų tėveliams, mokytojams ir visai mokyklos bendruomenei už miško gyventojų atjautą. Ačiū, kad gelbėjate žvėrelius nuo bado.

„Jaunųjų gamtininkų“ būrelio nariai