Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2580
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18781
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94811
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nalšios muziejuje – pirmoji Erikos Jarušaitės fotoparoda

2013 m. vasario 23 d. šeštadienis Nr.14 (1257)

Į kūrybos pasaulį žmonės įžengia skirtingais keliais, skirtingu laiku. Vieni – anksčiau, kiti – vėliau. Atsiradus skaitmeninėms technologijoms vis daugiau žmonių paima į rankas fotoaparatus. Mirgėte mirga nuo fotografijų elektroninė erdvė, o drąsiausi ir parodų sales su savo fotografijomis praveria. Kokia bebūtų plati ir beribė elektroninė erdvė, atspausta ir pakabinta fotografija – visai kas kita. Ji spinduliuoja fotografo energetiką, o ne kompiuterio monitoriaus šviesą. Pirmoji paroda visada išlieka ir nesvarbu, ar ji eksponuojama didelėje ar mažoje erdvėje, ji palieka savo pėdsaką.

Švenčionių Nalšios muziejuje eksponuojama Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos moksleivės Erikos Jarušaitės fotografijų paroda, ji išliks Erikos kūrybinėje biografijoje, jei, žinoma, nedings tas noras fotografuoti, fotografuoti ne tik sau, bet ir žiūrovui.

- Mano fotografavimas prasidėjo nuo telefono, kuris turėjo ir fotografavimo funkciją. Visai puiku pasirodė fotografuoti telefonu, bet kai įsigijau fotoaparatą, tai jis visur su manimi. Svajoju, žinoma, ir apie geresnį fotoaparatą, kuris leistų daryti geresnes fotografijas, - apie pirmuosius žingsnius fotografijoje pasakoja jaunoji fotografė.

- Erika, o ką mieliau fotografuoji?

- Man labiausia patinka fotografuoti žmones, tiksliau, jų portretus, ir saulėlydžius. Fotografuoju draugus, klasiokus, giminaičius, o gamtą dažniausiai fotografuoju aplink savo gyvenamąją vietą. Norėčiau, kad fotografija lydėtų mane gyvenime. Galvoju studijuoti fotografiją. Norėčiau, kad fotografija būtų ir darbas, ir laisvalaikis. Mėgstu fotografuoti nesurežisuotas akimirkas, - baigiantis pokalbiui sako Erika Jarušaitė, kurios pirmoji fotografijų paroda jau kuris laikas eksponuojama Nalšios muziejuje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis