Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5441
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23985
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71311
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pagerbti verslininkai

2013 m. vasario 20 d. trečiadienis Nr.13 (1256)

Verslas yra tarsi savotiškas variklis, kurio dėka juda į priekį kiekvienos valstybės gyvenimas. Be verslo nebūtų progreso, ėjimo pirmyn, visuomenė tiesiog neišgyventų. Kokio masto bebūtų verslas – didelis ar mažas – jis visas reikšmingas visuomenei. Svarbi kiekviena sukurta darbo vieta, nes tai ne tik pragyvenimo šaltinis kažkam, bet ir sumokami įvairūs mokesčiai – nauda visuomenei. Kas dirba versle, žino, koks tai nelengvas darbas, tad ir tarpusavyje pabendrauti sunku surasti laiko. Tačiau jau tapo tradicija, kai vieną dieną metuose daugelis jų tam skiria. Jau kelinti metai Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras organizuoja rajono verslo žmonių susitikimus. Anksčiau tokių susitikimų metu verslininkams buvo įteikiamos nominacijos. Šiais metais nutarta eiti kiek kitu keliu – pagerbti visus verslininkus nieko neišskiriant, suteikti jiems galimybę pabūti drauge, pasidalinti mintimis, maloniai pailsėti.

Malonus aspektas – šiais metais verslininkų susitikimas vyko atgimusiame Švenčionių „Beržuvio“ restorane. Ne taip dažnai ne tik rajone, bet ir šalyje prikeliamos naujam gyvenimui tokios įstaigos, išvengusios griuvimo. Rizika didelė, investicijos – taip pat, o atsipirkimo garantijos labai miglotos, ypač provincijoje. Ir todėl reikia tik pasidžiaugti Liudmilos ir Arvydo Zitikių ryžtingumu ir padėkoti jiems už tą prisiimtą riziką.

Sveikindama ir dėkodama atvykusiems verslininkams Švenčionių verslo ir turizmo informacinio centro direktorė Violeta Čepukova sakė:

- Tikrai žinau, kad gyvenimas ne visuomet būna šventė. Aplinkui pilna įnoringų ir kaprizingų užsakovų, klientų, neatsakingų tiekėjų. Jūs dažnai susiduriate su šiais ir didesniais sunkumais, pasitaiko nesėkmių. Ko gero, nė vieno neaplenkė sunki akimirka, kai rankos nusvyra, kai norisi atsisakyti savo tikslų, tačiau Jūs esate lyderiai, o tai reiškia, kad galite puikiai veikti sunkiausiomis aplinkybėmis. O ir sunkus laikas nėra begalinis, ir vėl nusišypso sėkmė. Leiskite padėkoti visiems Jums ir palinkėti nesustoti, kurti vis kažką naujo.

Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis savo pasisakyme taipogi išreiškė pagarbą verslą kuriantiems žmonėms ir linkėjo nepalūžti, atlaikyti visas krizes. Taip pat meras pasveikino ir padėkojo už ryžtą plėsi verslą Liudmilai ir Arvydui Zitikiams.

Po trumpų įžanginių kalbų į verslo žmonėms skirtą padėkos vakarą susirinkę svečiai turėjo puikią galimybę prisiliesti prie subtilios Pauliaus Širvio poezijos - „Rebus teatras“ parodė spektaklį pagal Pauliaus Širvio poeziją „Velnioniškai vienas“. Tik du aktoriai – režisierius Jonas Buziliauskas ir Eugenija Gnedova tiesiog įtraukė, įsuko visus į subtilias ir tragiškas poeto Pauliaus Širvio poezijos ir gyvenimo akimirkas. Pasibaigus oficialiai daliai niekas neskubėjo skirstytis – bendravo, dalinosi matyto spektaklio įspūdžiais. Žinoma, neliko nuošalyje ir verslo tema.

Algis JAKŠTAS