Mes turime 360 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4914
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30044
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77370
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Iškilmingai paminėtos 95-osios Lietuvos valstybės atkūrimo metinės

2013 m. vasario 20 d. trečiadienis Nr.13 (1256)

Valstybės atkūrimo šventės išvakarėse, vasario 15 d., rajono savivaldybės tarybos iškilmingas posėdis vyko Švenčionių miesto kultūros centro salėje. Posėdyje tradiciškai dalyvavo ne tik tarybos nariai, bet ir gausus būrys svečių, tarp jų Seimo narys Zbignevas Jedinskis ir buvęs Seimo narys Konstantas Ramelis, bei aktyvūs gyventojai. Valstybės atkūrimo dienos proga susirinkusius pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, Švenčionių dekanas Vidas Smagurauskas ir išties daug nusipelnęs mūsų rajonui buvęs Seimo narys Konstantas Ramelis. Jis savo sveikinimo kalboje pabrėžė tautos, paprastų žmonių didžiulį vaidmenį kuriant valstybingumą, stiprią valstybę, puoselėjant jos pamatines vertybes – kalbą, kultūrą, dvasią.

- Prieš 95 metus buvo priimta tik deklaracija, o toliau sekė paprastų žmonių didžiulis darbas. Tautos didvyriško elgesio rezultatas – stiprios nepriklausomos valstybės kūrimas, - kalbėjo Konstantas Ramelis. - Šiandieną nėra okupacijos, turime savarankišką valstybę, atrodytų, viskas turėtų būti savaime gerai. Bet anaiptol ne, Lietuva priklauso ir nuo mūsų požiūrio bei pareigos atlikimo. Nuo to, ar valstybės interesai mums svarbesni, ar savo siauri interesai.

Šie žodžiai ir istorikės Nijolės Kapačinskienės turiningas, gyvas ir labai paprastai, suprantamai pateiktas pranešimas paskatino susimąstyti ir į daugelį dalykų pažvelgti naujai, jausmingai.

Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos proga nominacijomis apdovanoti asmenys, labiausiai spartinantys Švenčionių rajono savivaldybės socialinę-ekonominę plėtrą. Šios džiugios akimirkos nejučia priminė, kiek jaunų specialistų kažkada sulaukdavome.

 

Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje apdovanota Pabradės miesto kultūros centro direktorė Lolita Vilimienė.

Lolita Vilimienė, 1987 m. baigusi Valstybinę konservatoriją, kultūros – švietimo darbuotojo, saviveiklos šokių kolektyvo vadovo specialybę, buvo paskirta dirbti Pabradės kultūros namų vyr. metodininke ir tuo pačiu vadovavo tautinių šokių kolektyvui, kuris nuo 1991 metų vadinasi dainų ir šokių ansamblis „Žeimena“.

Nuo 2001 m. iki šiol Lolita Vilimienė yra Pabradės miesto kultūros centro direktorė. Nuo 2001 iki 2003 metų dirbo Pabradės meno mokyklos choreografijos mokytoja ir įkūrė tautinių šokių kolektyvą „Žeimenėlė“.

Lolita Vilimienė kūrybingai ir įdomiai paruošia originalų kolektyvų repertuarą. Ansambliai atlieka įvairių tautų šokius ir dainas, padeda puoselėti ir saugoti daugianacionalinio Rytų Lietuvos krašto etnokultūrinį palikimą, gaivina ir plėtoja jo kultūrines tradicijas, praturtina žmonių dvasinį gyvenimą.

Direktorė yra Pabradės miesto kultūros centro visų koncertų ir koncertinių kelionių, kultūrinių mainų organizatorė. Jos organizuojami renginiai, stovyklos, kultūrinių mainų projektai skatina Pabradės meno mėgėjų kolektyvų veiklos plėtrą, jų kūrybinę laisvę, puoselėja draugystę ir bendradarbiavimą tarp kolektyvų iš įvairių Lietuvos ir užsienio miestų.

 

Už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje apdovanotas buvęs ilgametis Švenčionių savivaldybės tarybos sekretorius Jonas Builys.

Jonas Builys gimė Ziboliškės kaime Švenčionių rajone. Savo darbinę veiklą pradėjo 1957 m. mokytoju, vėliau direktoriumi rajono mokyklose. Nuo 1973 metų pradėjo dirbti sekretoriumi Švenčionių rajono vykdomajame komitete. Per daugelį metų keitėsi įstaigų pavadinimai, o Jonas Builys iki 2007 metų ėjo atsakingas pareigas savivaldoje.

Per ilgus profesinės veiklos metus Jonas Builys pelnė kolegų, bendradarbių, visos rajono bendruomenės pagarbą ir pasitikėjimą.

Jonas Builys – charizmatiškas žmogus, turintis vidinės inteligencijos, žavesio, ir šiandien yra optimistas, nuoširdus, paprastas, atviras, maloniai bendraujantis.

 

Už pasiekimus finansinio gamybinio kapitalo ugdymo srityje apdovanotas UAB „Lakaja“ direktorius Arvydas Zitikis.

Arvydas Zitikis gimė 1963 m. Švenčionėliuose. Po tarnybos armijoje studijavo Vilniaus prekybos technikume maisto paruošimo technologijos specialybę, vėliau žinias gilino Vilniaus universitete, studijuodamas prekybos ekonomiką, verslo administravimą.

Nuo 1989 metų Arvydas Zitikis - statybos kooperatyvo „Lakaja“ savininkas. Nuo 1991 metų, šis kooperatyvas buvo pertvarkytas į individualią įmonę, vėliau - į UAB. Pakeitus įmonės statusą Arvydas Zitikis tapo UAB „Lakaja“ direktoriumi. Per savo veiklos metus bendrovė išplėtė prekybos tinklą nuo vienos parduotuvės iki penkių. Įmonės plėtra buvo vykdoma palaipsniui, investuojant uždirbtą pelną. Dirbančiųjų skaičius bendrovėje išaugo nuo kelių darbuotojų veiklos pradžioje iki 60 šiuo metu. Įmonės vadovas turi savo verslo vystymo viziją, pasirinkta strategija pasiteisina.

2006 metais atidarytas modernus ir iš karto pelnęs klientų pripažinimą naktinis klubas „Storm“.

Šių metų vasario mėnesį duris atvėrė atkurtas restoranas „Beržuvis“, kuris sudaro vientisą pramogų ir prekybos kompleksą, siūlydamas ne tik kokybiškas viešojo maitinimo bei laisvalaikio praleidimo paslaugas.

Arvydas Zitikis yra atsakingas vadovas, keliantis sau vis naujus tikslus ir siekiantis kuo geriau patenkinti savo klientų poreikius bei lūkesčius.

 

Už pasiekimus socialinės infrastruktūros vystymo srityje apdovanota VšĮ Švenčionių rajono PSPC Švenčionėlių padalinio vadovė Aldona Šerėnienė.

Aldona Šerėnienė gimė Ignalinos rajone. 1977 metais su pagyrimu baigusi Kauno medicinos instituto Medicinos fakultetą, pradėjo dirbti Švenčionių centrinėje ligoninėje gydytoja terapeute. Nuo 1979-ųjų metų pradėjo dirbti Švenčionėlių ligoninėje gydytoja terapeute. 1997 m. buvo paskirta VšĮ Švenčionių rajono PSPC Švenčionėlių padalinio vyr. gydytoja.

Aldona Šerėnienė nuolat kėlė kvalifikaciją ir gilino žinias konferencijose, turi pakankamai teorinių žinių ir praktinių įgūdžių. Per ilgus darbo metus, įgijusi neįkainojamos patirties, gydytoja savo darbą atlieka nuoširdžiai, profesionaliai ir kvalifikuotai, pasižymi kruopštumu.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ